r
Nosalty Logó

Omlós almás süti

NS
Omlós almás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez és a süti tetejére

524
Kalória
6.7g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
25g
Zsír
70.1g
Víz
108.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
31.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a süti tetejére

Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a süti tetejére

Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a süti tetejére

Összesen 270 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Majd a tejet és a sütőporos lisztet is beledolgozzuk.
  3. A formát kikenjük margarinnal és a masszát beleöntjük.
  4. lőmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
  6. A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a levárral, és az almákat szépen elrendezzük rajta, fahéjjal szórjuk.
  7. Visszarakjuk a sütőbe és további 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24cm

A Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, nagyon finom, egyszerű sütemény. Az eredeti neve "Unokák kedvenc almás kockája" volt.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek