r
Nosalty Logó

Omlós almás pite Baklavaria módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós almás pite Baklavaria módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 543 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 200 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 543 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 2707 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekavarjuk a sóval, porcukorral, belemorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól gyúrható, nem túl kemény, nem túl lágy tésztává gyúrjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal és 1 cs vaníliás cukorral megszórjuk ésállni hagyjuk, amíg a tészta is pihen.
  3. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  4. Ha a tésztát kivettük a hűtőből, osszuk ketté. Az egyik lapot nyújtsuk ki, helyezzük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg búzadarával (a búzadara ugyanis felszívja az alma levét és nem ázik el a tésztánk), és egyenletesen osszuk el rajta az almát. Kinyújtjuk a másik lapot is, rátesszük az almára. A tészta tetejét egy villávalmegszurkáljuk, majd megkenjük egy felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük (őszintén sose mérem, de kb. 20-30 perc), amíg szép barnára nem sül a süti teteje. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8514
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden családban van egy kedvenc, jól bevált almáspite recept. Vagy a nagymamáé, vagy az anyukáé, vagy az egyik ismerősé. Ez a mi kedvencünk. Meg azt hiszem, egy ideje 1-2 kollégámé is.   Valamikor időszámításunk előtt 2000-ben kaptuk anyu egyik munkatársától a receptet, egy kis fecnire volt sokáig leírva, amit valahogy mindig sikerült egy olyan biztos helyre eltennünk, hogy mindig órákba telt, mire újra megtaláltuk valamelyik szakácskönyvbe elrejtve. Tanulva a fentiekből, amióta Pesten vagyok, a legjobb barátnőmtől egyik névnapomra kapott kis csíkos receptes füzetbe van beleírva a "tuti almás recept".   Anyunak reggel megmutattam a lenti képeket, hogy kikérjem a véleményét, amire csak annyit reagált: "Mindig mondom, hogy a Tied másabb, finomabb mint az enyém! Néha azért elégedett vagyok a sajátommal is, de mégis más mint a Tiéd. Nagyon jól néz ki, a tészta állaga jó omlósnak tűnik. Egy baja van csak: hogy nem tudom megkóstolni! Ügyi vagy" :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek