Margit almás pitéje
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
42g vaj299 kcal
Töltelék
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 304.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
953
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 286.5 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5889.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1497 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 2586 mg
-
Nátrium 1134 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738.1 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 1827.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1936 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 868 micro
Összesen
5711
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tésztához valókat kimérjük, összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük pihenni, legalább 20-30 percig.
- Majd kivesszük, és két részre osztjuk.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk a lapokat.
- Kizsírozott tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk darált mandulával.
- Rásimítjuk az almát, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, erre helyezzük a kinyújtott második lapot. Kicsit kézzel lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Töltelék
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
- Megöntözzük a citromlével.
- Az almát enyhén kinyomkodjuk, és rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a második lappal, villával megszurkáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17246
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Ajánló
Az almát megpárolhatjuk. Ha édesebb az alma, akkor 1-2 ek citromlével ízesítem. Jó, ha egy kicsit savanykás az alma, legalább is mi úgy szeretjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ezt a receptet Margit barátnőmtől kaptam. Előtte olyan receptem volt, hogy nem tudtam szétnyújtani rendesen, mert repedezett a tészta. Panaszkodtam neki, hogy mivel kínlódtam, és akkor adta nekem ezt a receptet. Azóta csak ezt a tésztát használom minden pitéhez, mert nagyon jó a tésztája, finom és omlós. A mandulát én tettem hozzá, nagyon jó ízt ad a pitének, de pótolható dióval, prézlivel. Azelőtt csokoládéval bevontam a tetejét, mert a gyermekeim így jobban megették.