r
Nosalty Logó

Margit almás pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Margit almás pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5889.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2586 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 5711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat kimérjük, összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük pihenni, legalább 20-30 percig.
  2. Majd kivesszük, és két részre osztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a lapokat.
  4. Kizsírozott tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk darált mandulával.
  5. Rásimítjuk az almát, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, erre helyezzük a kinyújtott második lapot. Kicsit kézzel lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Megöntözzük a citromlével.
  3. Az almát enyhén kinyomkodjuk, és rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a második lappal, villával megszurkáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17246
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Az almát megpárolhatjuk. Ha édesebb az alma, akkor 1-2 ek citromlével ízesítem. Jó, ha egy kicsit savanykás az alma, legalább is mi úgy szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet  Margit barátnőmtől kaptam. Előtte olyan receptem volt, hogy nem tudtam szétnyújtani rendesen, mert repedezett a tészta. Panaszkodtam neki, hogy mivel kínlódtam, és akkor adta nekem ezt a receptet. Azóta csak ezt a tésztát használom minden pitéhez, mert nagyon jó a tésztája, finom és  omlós. A mandulát én tettem hozzá, nagyon jó ízt ad a pitének, de pótolható dióval, prézlivel. Azelőtt csokoládéval bevontam a tetejét, mert a gyermekeim így jobban megették.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...