Nosalty Logó

Omlós almás kocka házi vaníliamártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Omlós almás kocka házi vaníliamártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliamártáshoz

Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliamártáshoz

Összesen 5611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliamártáshoz

Összesen 208 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 936 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2988.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.1 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2281 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1876 micro
Összesen 5611 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliamártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és összemorzsoljuk a (hideg!) vajjal. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy a kéz melegtől a vaj ne olvadjon meg. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,cukrot, csipet sót és a citrom reszelt héját, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ha a tésztánk összeállt, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és lereszeljük. Kevés cukrot karamellizálunk, és rátéve a reszelt almát puhára pároljuk. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével.
  3. A fel nem használt tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a már kihűlt töltelékhez keverjük.
  4. A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán kinyújtjuk a kellő nagyságra, és kivajazott tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben pár perc alatt elősütjük.
  5. A sütőből kivéve ráhalmozzuk az almatölteléket, majd a tetejére nyújtjuk a maradék tésztánkat. Tojással lekenjük, és villával megdíszítjük a tetejét, majd kb. 170 fokon készre sütjük.
  6. Simára keverjük a következő anyagokat: 1 dl tej, tejszín, cukor, vaníliás cukor, tojások sárgája. A maradék tejet a vaníliarúddal és kikapart belsejével felforraljuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Vékony sugárban állandóan keverve az összekevert anyagokhoz adjuk, majd a tűzre visszatéve alacsony hőmérsékleten pár alatt besűrítjük. Ha kicsit csomós maradna, szitán átszűrhetjük.
  7. A vaníliamártást még melegen egy tálba merjük, és ráfektetjük a már kihűlt (ekkor szebben szeletelhető) kockára vágott almás lepényt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4305
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

A vaníliamártásba tehetünk kevés fahéjat is, én sajnos itt kihagytam. :) 

Hozzászólások

pilkri

Imádom az almás pitét, ennél finomabb süti nincs is!!!! Én egy icipici zsírt szoktam tenni a vaj mellé, amit?l eszméletlen omlós lesz a tészta. Ezt a tojáshabos töltelékvariációt viszont ki kell próbálnom! gratulálok a többi receptedhez is, párat elmentettem, mint pl.ezt is. További sok sikert a konyhában! Üdv Kriszti

A kis gasztronauta

nagyon szépen köszi Kriszti! Mindenképpen ki fogom próbálni zsírral is! :) Üdv: Bea

tolnai69

Nagyon finom lehet ez a süti! Egy kérdésem lenne, hogy milyen nagyságú tepsiben kell sütni? Üdv. Erika

A kis gasztronauta

hu, nem emlékszem sajnos a méretre, mert kölcsöntepsi volt, de közepes nagyságú. Szép napot, Bea

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A vaníliamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek