Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt almás pite Milumano konyhájából

Kelt almás pite Milumano konyhájából
Kelt almás pite Milumano konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, lágy tésztát kapunk. Eddig bármilyen pitéhez mindig omlós tésztát használtam, de azt hiszem, maradok a kelt tésztánál. Zsírral készítve szerintem meg teljesen másabb, mint margarinnal. Bevált recept lesz ez nálunk. Túróval is készítettem már. Mivel mi szeretjük a mazsolát, azt is raktam bele.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukrozott tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval és szükség szerinti tejjel lágyabb tésztát dagasztunk. Kétszeresére kelesztjük.
  3. Az almát lereszeljük, lecukrozzuk, citrom levével és lereszelt héjával, fahéjjal ízesítjük. Fél órát állni hagyjuk, majd ha levet engedett, a levét felfogva kinyomkodjuk. A levéből 6 dl-t (nekem bőven lett, ha mégse, vízzel pótoljuk) kimérünk.
  4. Az almát megpároljuk, majd az almalében kikevert pudinggal felfőzzük.
  5. Tésztát két felé vesszük, majd tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot megszórjuk búzadarával, majd a langyosra hűlt almát rásimítjuk. A másik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és tojással lekenjük.
  6. Majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.
  7. Végezetül fahéjas porcukorral megszórva fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 490
elküldve: 6
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, mazsolás almás pite, kelt tészta almatöltelékkel, pudingos almás pite kelt tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Milumano
Milumano / Milumano Thu, 2013-10-03 17:09

Én szerintem igen!Mákkal készítettem már!Kinyújtod a tésztát ,megszórod búzadarával( nedvesség miatt)és rápakolod a fahéjal cukorral megszórt szilvát!

1167
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 3 ek
tojás 1 db
mangalica zsír 15 dkg
alma 1.5 kg
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
fahéj 3 kávéskanál
citrom 1 db
mazsola 10 dkg