r
Nosalty Logó

Omlett Jolimamától

Jolimami
Omlett Jolimamától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

373
Kalória
13.6g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
103.6g
Víz
220.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat a sóval alaposan, habosrafelverjük. Minél habosabb a tojás, annál könnyebb lesz a lepényünk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt, a palacsintatésztához hasonló sűrűségű tésztát keverünk (a tojások méretétől illetve a tejföl minőségétől függően az alapanyagok módosíthatók).
  3. Ha van a hűtőben elfekvő felvágott vagy sajt, azt kisebb darabokra vágva szintén belekeverjük, de enélkül is finom lesz.
  4. Fűszerezzük: bors, szerecsendió kerülhet bele.
  5. A szalonnát felkockázzuk, és pár csepp olajon üvegesre sütjük, erre öntjük a tojásos masszát.
  6. Először magas, majd közepes hőfokon sütjük, kb. 3 percig, majd lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalt is kb. 3 percig, közepes hőfokon sütjük.
  7. Tálra téve díszítjük, salátát vagy savanyúságot kínálunk hozzá, különösen ajánlom a céklát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

Mi is van a hűtőben, amit már felbontottunk, és jó lenne, ha elfogyna? Dobozos tejföl, egy darabka sajt, kockázott bacon, pár tojás, céklasaláta - és már meg is született az ötlet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek