r
Nosalty Logó

Omlett Jolimamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Omlett Jolimamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    2176 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat a sóval alaposan, habosrafelverjük. Minél habosabb a tojás, annál könnyebb lesz a lepényünk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt, a palacsintatésztához hasonló sűrűségű tésztát keverünk (a tojások méretétől illetve a tejföl minőségétől függően az alapanyagok módosíthatók).
  3. Ha van a hűtőben elfekvő felvágott vagy sajt, azt kisebb darabokra vágva szintén belekeverjük, de enélkül is finom lesz.
  4. Fűszerezzük: bors, szerecsendió kerülhet bele.
  5. A szalonnát felkockázzuk, és pár csepp olajon üvegesre sütjük, erre öntjük a tojásos masszát.
  6. Először magas, majd közepes hőfokon sütjük, kb. 3 percig, majd lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalt is kb. 3 percig, közepes hőfokon sütjük.
  7. Tálra téve díszítjük, salátát vagy savanyúságot kínálunk hozzá, különösen ajánlom a céklát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5569
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Meleg reggelinek, gyors vacsorának ajánlom hideg napokra - persze nyáron is kitűnő választás a tojásételek kedvelőinek. Gyerekeknek vidáman lehet díszíteni ketchup-pal, reszelt vagy tömlős sajttal, de a felnőttek kedve is jobb lesz egy mosolygó arctól, ami még ehető is, finom is. Mivel lisztet tartalmaz, nem kell hozzá kenyeret vagy egyéb péksüteményt enni. A fenti mennyiségben készült omlett CH-tartalma 30 gramm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlett Jolimamától
Jolimami 45 recept

Mi is van a hűtőben, amit már felbontottunk, és jó lenne, ha elfogyna? Dobozos tejföl, egy darabka sajt, kockázott bacon, pár tojás, céklasaláta - és már meg is született az ötlet.

Hozzávalók

Az omletthez

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.