r
Nosalty Logó

Tortilla de patatas

Hobbychef
Tortilla de patatas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

724
Kalória
33.8g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
929.7g
Víz
540.1g
Koleszterin
15.4g
Élelmi rost
25.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    929.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    929.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    774 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, a hagymát és a paprikákat karikára vágjuk, a fokhagymát és a petrezselymet aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszüka hozzávalókat, s lefedve pároljuk, időnként megmozgatjuka serpenyőt. (A keverést mellőztem, nem akartam összetörni a zöldségeket.) Közben a tojásokat felverjük, öntünk hozzá tejet, fűszerezzük, összekeverjük.
  3. Amikor a zöldségek már megpuhultak, ráöntjüka tojást, időnként megkeverjük, rázogatjuk, a széleit spatulával egyengetjük.Amikor már megszilárdult, kicsúsztatjukegy tányérra. Díszítjükkoktélparadicsommal és petrezselyemzölddel.Házi fehér kenyérrel ettem, s vörösbort ittam hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Egy újabb omlett.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...