Olívaolaj-torta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
19g cukor74 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
35g olívaolaj313 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
28g citrom4 kcal
A tálaláshoz
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
657
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
657
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 285.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2374.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1094 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.3 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 417.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
3951
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A citrusokat alapos mosás után lábasba tesszük, felenegedjük vízzel, hogy teljesen víz alatt legyenek, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és fél órán át gyöngyöztetjük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- Közben a tojásokat a cukorral 6-8 percig robotgéppel verjük.
- Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport. Beleöntjük az olívaolajat, és néhány óvatos, mozdulattal összeforgatjuk.
- A mandulát szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk, és durvára vágjuk. A masszához adjuk.
- A kihűlt narancs és citrom puha héját hajszálvékonyan, a fehér rész nélkül levágjuk (mondhatni műtjük...), majd robotgépben pürésítjük. Ezt is az előzőekhez adjuk.
- Pár körkörös mozdulattal egyenletesen eloszlatjuk a mandulát és citruspépet a tésztában.
- Kiolajozott, az alján sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és kb. háromnegyed óra alatt megsütjük. Tűpróba! (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk.)
- Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15085
- Feltöltés dátuma: 2010. március 16.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Már a neve is sokat sejtetően csengett ennek a sütinek. A "gyanu" beigazolódott, rég ízlett valami ennyire: könnyű, már-már légies, egyáltalán nem édes tészta, benne a roppanós manduladarabok. Az olívaolaj is emlékeztet minden pillanatban, kiről nevezték el a tortát, de egyáltalán nem tolakodóan teszi ezt. És a citrusokat még nem is említettem... A csodálatos recept a BBC Good Food-ról való.