r
Nosalty Logó

Olívaolaj-torta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Olívaolaj-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 657 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3951 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 657 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 3951 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A citrusokat alapos mosás után lábasba tesszük, felenegedjük vízzel, hogy teljesen víz alatt legyenek, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és fél órán át gyöngyöztetjük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. Közben a tojásokat a cukorral 6-8 percig robotgéppel verjük.
  3. Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport. Beleöntjük az olívaolajat, és néhány óvatos, mozdulattal összeforgatjuk.
  4. A mandulát szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk, és durvára vágjuk. A masszához adjuk.
  5. A kihűlt narancs és citrom puha héját hajszálvékonyan, a fehér rész nélkül levágjuk (mondhatni műtjük...), majd robotgépben pürésítjük. Ezt is az előzőekhez adjuk.
  6. Pár körkörös mozdulattal egyenletesen eloszlatjuk a mandulát és citruspépet a tésztában.
  7. Kiolajozott, az alján sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és kb. háromnegyed óra alatt megsütjük. Tűpróba! (Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk.)
  8. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14941
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már a neve is sokat sejtetően csengett ennek a sütinek. A "gyanu" beigazolódott, rég ízlett valami ennyire: könnyű, már-már légies, egyáltalán nem édes tészta, benne a roppanós manduladarabok. Az olívaolaj is emlékeztet minden pillanatban, kiről nevezték el a tortát, de egyáltalán nem tolakodóan teszi ezt. És a citrusokat még nem is említettem... A csodálatos recept a BBC Good Food-ról való.  

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek