r
Nosalty Logó

Darálós keksz

Muci
Darálós keksz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

573
Kalória
10.1g
Fehérje
82.3g
Szénhidrát
23g
Zsír
27.4g
Víz
72g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3084 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    823.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 5718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. Jól összegyúrjuk a tésztát és harmadához hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk.
  5. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
  6. Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.
  7. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p

A gyerekeknek küldött Mikulás-csomagba kerültek ezek a kekszek. Lezárt dobozban nagyon sokáig eláll.

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek