r
Nosalty Logó

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

tenger
Kecskesajtos-olívás sült paradicsom
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
13.1g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
33g
Zsír
281.9g
Víz
26.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    845.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 1213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1756 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd szorosan sütőtálba rendezzük.
  2. Borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  4. Közben az olajbogyókat apróra vágjuk, majd kb. 2 evőkanálnyi kakukkfű levélkével együtta krémsajthoz keverjük.
  5. A keményebb kecskesajtot lereszeljük.
  6. Mikor a paradicsom kész, a keletkezett levet leöntjük alóla.
  7. A paradicsomokra kenjük a fűszeres krémsajtot, rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Tovább sütjük, míg a sajt ráolvad-pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Stahl Judit receptje, minden nyáron elkészül nálunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...