Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött sertés vesepecsenye

Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött sertés vesepecsenye
Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött sertés vesepecsenye
58 perc / előkészület: 15 perc sütés: 43 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

DM active beauty recept. Nagyon egyszerű, gyors, isteni. Ez az egyik vendégváró fogásom, idén karácsonykor is ezzel készültem. Nagy sikert aratott :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk le a szűzpecsenyét hideg vízzel, és konyhai papírtörlővel szárogassuk meg. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra (grill légkeveréssel funkció).
  2. Vágjuk le a zsírt és az inakat, majd vágjuk fel a pecsenyét hosszában a kétharmadáig. Kissé nyissuk szét a vágás mentén, aztán 2x-3x vágjuk be a rostok mentén, de semmiképp ne vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Vágjuk apróra az aszalt sárgabarackot, majd keverjük el a kakukkfűvel és a dzsemmel. Tegyünk hozzá egy kevés sót és borsot.
  4. Kenjük meg a vesepecsenye belsejét a lencsés-gyömbéres krémmel, majd erre kenjük rá az imént összekevert barackos tölteléket.
  5. Helyezzük a munkalapra a baconszeleteket úgy, hogy kissé átfedésben legyenek. Tegyük rá a szűzpecsenyéket, melyekre előzőleg már hosszában ráhelyeztünk egy bacont (a nyitott részre), és a többi baconnel göngyölgessük be.
  6. Kenjük le a húst vagy csorgassunk a tepsibe olívaolajat, majd tegyük be az előmelegített sütőbe 8 percre lefedés nélkül. Ezt követően fedjük le, és további 35 percig süssük. 1 perccel sem tovább, mert így marad omlós, puha.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsrolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

499
sertésszűz 700 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
aszalt sárgabarack 75 g
kakukkfű 1.5 teáskanál
sárgabarackdzsem 1 ek
bacon 200 g
olívaolaj 2 ek
gyömbér 4 ek