r
Nosalty Logó

Olasz zsemle

Évi néni
Olasz zsemle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

249
Kalória
9.8g
Fehérje
44.9g
Szénhidrát
3.3g
Zsír
24.1g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    539.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 2988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1833 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket, az öregtésztát, vizet sót, élesztőt dagasztógépben ruganyos tésztává gyúrjuk.
  2. Ha a tészta elkészült, csak akkor tesszük bele a felaprított aszalt paradicsomot és zöldfűszereket. Beleforgatjuk a tésztába, majd letakarva háromnegyed órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt, olajozott munkafelületen 15 egyenlő darabra vágjuk, zsemlét formázunk belőle úgy, hogy a tészta széleit maga alá gyűrjük, miközben forgatjuk. Végül a munkafelületen púpos tenyerünk alatt szabályos golyókat sodrunk belőlük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarva negyed órát kelesztjük, míg a sütő felmelegszik. Mielőtt beletennénk, lespricceljük vízzel.
  5. 190 fokos sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

90 napos diétában szénhidrát vagy keményítőnapon egyet megengedtem magamnak. Szerencsére a többire volt jelentkező. Ebből a mennyiségből 15 zsemle készül.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek