Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos zsemle Évi néni konyhájából

Rozsos zsemle Évi néni konyhájából
Rozsos zsemle Évi néni konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zsemlékben készült szendvicseket szívesebben eszik a fiam az iskolában. Így kenyér helyett ezt sütöttem.

hozzávalók / 12 adag

Öregtészta

Kenyértészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Öregtészta

  1. A kézmeleg vízben egy csipet cukorral a kevéske élesztőt felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépben a többi hozzávalóval fényes, ruganyos tésztát gyúrunk a hozzávalókból, melyet letakarva szobahőmérsékleten egy éjszakán át érlelünk.

Kenyértészta

  1. A kézmeleg vízben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A fél napja érlelt öregtésztát átdagasztjuk, és hozzáadjuk a kenyér többi összetevőjét. Addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Letakarva addig kelesztjük, míg a duplájára nő.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 12 adagra osztjuk.
  4. A tésztát mindig maga alá hajtogatva zsemléket formálunk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újra kelesztjük, míg duplájára nem dagad. Tetejüket pengével bemetsszük.
  6. 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 947
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, bagel, kifli, croissant, perec, buci, pita, hamburger-buci, burek, briós

egyéb elnevezések

zsemle, péksütemény, rozsos házi zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

247
kenyérliszt BL80 125 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 45 g
víz 1 dl
1 csipet
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 teáskanál
friss élesztő 0.3 dkg
rozsliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 2.5 dl
tejföl 3 ek
friss élesztő 2 dkg
1.5 teáskanál
melaszos nádcukor 1 teáskanál