Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz burgonyás-rozmaringos zsemle

Olasz burgonyás-rozmaringos zsemle
Olasz burgonyás-rozmaringos zsemle
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rozmaring helyett elkészíthetjük kakukkfűvel is.

hozzávalók / 4 adag

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz az élesztőt oldjuk fel a vízben. Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük hozzá az élesztős masszát, és 3-5 percig dagasztjuk.
  2. Borítsuk a kovászt enyhén lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5 percig, míg a tészta sima és rugalmas lesz. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, 2 órát hagyjuk állni, majd tegyük be a hűtőbe kb. 12 órára.
  3. A kovászt vegyük ki a hűtőből, szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 1 órát állni.
  4. A tésztához való élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. A biga kovászt tegyük a dagasztógép edényébe, hozzáadjuk a lisztet, az elkavart élesztőt, és kb. 5 percig dagasztjuk. Majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a sót és az apróra vágott rozmaring tüskéket, és további 5 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, majd kb. 100 g-os darabokra vágjuk. Ovális zsemléket formázzuk. Tetszés szerint többször bevagdossuk.
  6. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: briós, croissant, burek, pita, bagel, kifli, buci, perec, édes leveles, hamburger-buci

egyéb elnevezések

zöldfűszeres zsemle, rozmaringos pékárú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2015-09-13 22:40

Kedves Glaser ,

A két szál rozmaringot, ki is lehetne hagyni ? A receptet , nagyon jónak találom , egyszerű , gyors . Csak a családba , van aki nem kedveli a rozmaring illatát . :(
Köszönöm, előre is a válaszát !
Tésztásfül , Ellák

478
friss élesztő 3 g
víz 125 ml
kenyérliszt BL80 250 g
kenyérliszt BL80 250 g
friss élesztő 8 g
víz 125 ml
1.5 tk
burgonya 125 g
rozmaring 2 szál