Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán magos zsemle

Mediterrán magos zsemle
Mediterrán magos zsemle
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni. Ez a zsemle is többszöri próbálkozás eredménye, de azt hiszem megérte. :)
További képeket találtok itt:

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire, uzsonnára vagy vacsorára.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Dagasztás közben fokozatosan annyi vizet adunk a tésztához, hogy rugalmas, puha, de ne túl lágy tésztánk legyen.
  3. Letakarva egy órát kelesztjük. (Én a sütőbe teszem a tésztát, bekapcsolom a lámpát, ami elég hőt biztosít a keléshez.)
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk és 8-10 egyenlő részre osztjuk.
  5. Kis zsemléket formálunk, majd a tetejüket bevágjuk kereszt alakban.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zsemléket és előmelegített sütőbe téve megsütjük. (A sütési idő függ a zsemlék méretétől is, ezért változhat, biztosabb a tűpróba.)
  7. Mikor majdnem kész, a tetejüket megkenjük vízzel, ettől szép fényesek lesznek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 090
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, kifli, pita, hamburger-buci, croissant, bagel, buci, briós, perec, édes leveles

egyéb elnevezések

napraforgómagos zsemle, teljes kiőrlésű zsemle, zöldfűszeres zsemle

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzso978
zsuzso978 Mon, 2013-02-25 22:28

Kedves Ági! Szárított vagy friss élesztőt használsz hozzá? A hozzávalóknál csomag van, a receptben morzsolás, így nem elég egyértelmű. Köszönöm a segítséget!!!

Effie
Effie Sun, 2013-01-20 15:36

Szia Ági! Nagyon fini lett! Köszi a receptet! Biztosan megsütöm máskor is ;)

nannooo
nannooo Thu, 2012-06-07 20:52

Kedves Ági! Nemrég kaptunk fiss bazsalikomot, úgy hogy elkezdtem valami receptet keresni, így találtam rá a receptedre. Rögtön megtetszett! Nagyon szeretem a kenyereket, zsömléket, rendszeresen csinálok is. Így kipróbáltam, és fantasztikus lett! Bár csak két fajta lisztet használtam hozzá (rozs és finom), de így is jó volt. Köszönöm!
További ilyen kísérletezést!:)
nannooo

713
rozsliszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
finomliszt 25 dkg
élesztő 5 dkg
2 tk
olívaolaj 3 ek
napraforgómag 2 ek
lenmag 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
víz 4 dl