Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúllapocka zöldségágyon

Nyúllapocka zöldségágyon
Nyúllapocka zöldségágyon
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy sokan mások, én is a combból készítettem az ételeket eddig, azonban rá kellett jöjjek, hogy a kicsit zsírosabb első comb, vagyis a lapocka mérföldekkel jobb ízű és porhanyósabb lesz. Ráadásul olcsóbb is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlhúsra mindkét oldalról kérget pirítunk serpenyőben.
  2. Eközben megágyazunk neki angol zellerből, hagymából és répából, pár szál rozmaringgal, paradicsompürével, mézes mustárral és zsiradékkal, és persze vizet is öntünk alá.
  3. Előmelegített 200 °C körüli sütőben kb. 45 perc alatt vajpuhára párolódik a hús és a zöldségek.
  4. A nyulat különvesszük, és a többit az utolsó cseppig, majd kevés vízzel körbelögybölve a tepsit, így megtartva minden ízt, összeturmixoljuk.
  5. Ez egy vadas szószhoz hasonló sűrű, krémes zöldség. Kínálhatunk köretet is a húshoz, de ez a sűrű krém is megállja a helyét akár köretként is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 146
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges nyúllapocka, nyúlcomb vadasan, nyúllapocka zöldséges körettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

340
nyúlcomb 35 dkg
halványító zeller 3 közepes szár
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 1 közepes db
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 5 teáskanál
méz 3 teáskanál
passzírozott paradicsom 5 dkg
víz 2 dl