r
Nosalty Logó

Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal

QueenOfPepper
Fokhagymával szalonnával pácolt nyúlcomb sült rizsgolyókkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A párolt nyúlhoz

A rizsgolyókhoz

1630
Kalória
66.5g
Fehérje
89g
Szénhidrát
109.9g
Zsír
415.6g
Víz
310.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A párolt nyúlhoz

A rizsgolyókhoz

Összesen 1630 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A párolt nyúlhoz

A rizsgolyókhoz

Összesen 3257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A párolt nyúlhoz

A rizsgolyókhoz

Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1630 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    831.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 3257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A párolt nyúlhoz

  1. Kezdésnek mielőtt bepácolnánk a nyulat, bevagdossuk csontig egy jó éles késsel (ujjakra vigyázva) a húst, hogy a pác mindenhol egyenletesen át tudja járni, és a sütést is megkönnyíti.
  2. Ezután megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk a fokhagymát és a szalonnát. Megsózzuk a combokat, és hozzáadjuk a fokhagymát és a szalonnát, közben meglocsoljuk egy kis étolajjal.
  3. Az egészet betesszük egy sütőzacskóba, és egy éjszakára hagyjuk, hogy a pác átjárja a húst.
  4. Másnap a sütőzacskóban megpároljuk a sütőben, majd a zacskóból a tepsibe kiborítva ropogósra sütjük.

A rizsgolyókhoz

  1. Általában zacskós rizst használok, amit egy zöldségleves kockával vagy egy evőkanál ételízesítővel főzünk meg. (Ha sima rizst főz az ember, az is ugyanilyen fűszerezéssel ízletes lesz.)
  2. A sajt felét lereszeljük, összekeverjük egy tojással, ízlés szerint ételízesítővel, snidlinggel, a szójaszósszal, a rizzsel és annyi zsemlemorzsával, amennyi a formázhatósághoz kell.
  3. A maradék sajtot felkockázzuk, és a megformázott rizsgolyók közepébe tesszük.
  4. A golyókat sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Otthon a nyúlhús már régóta a mindennapi menü része, azonban ez azzal is jár, hogy egy idő után unalmas lesz, és muszáj újítani. Így született meg ez a recept is. Tepsiben elkészítve, vagy a szabadban grillezve egyaránt finom csemege. A rizsgolyókat szintén az unalom szülte, fel kellett dobni a tasakos rizst valamivel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek