r
Nosalty Logó

Nyúlhús zacskóban sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csóti Heni
Nyúlhús zacskóban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2791 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 698 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3195 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    107 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2791 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst feldaraboljuk apróbb darabokra, hogy könnyebben átsüljön.
  2. Elkészítjük a páclevet és beleforgatjuk a nyúlhúst, majd eltesszük a hűtőbe. Ezt előző nap készítjük elő.
  3. Másnap sütőzacskóba helyezzük a bepácolt húst és lezárjuk cérnával a zacskót, a tetejét pár helyen megbökdössük fogvájóval. Tepsibe helyezzük a zacskót.
  4. Előmelegített sütőben sütjük kb. 60-70 percig és levágjuk a zacskót róla, majd pirítjuk még pár percig a húst a saját levében. Sütőtől függő, hogy megpuhult-e a hús, de másfél óra elég azért általában neki, ha kis darabokra van összevágva, minden testrésze legalább két-három részbe. (Én salátával tálaltam magamnak, a családnak petrezselymes burgonyával.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 41723
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Ismerőseink szoktak vágni nyulat, vettünk tőlük, így házi nyusziból készíthettem ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk