Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálcikás hús almával és hagymával

Pálcikás hús almával és hagymával
Pálcikás hús almával és hagymával
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta az eszemet tudom, Anyuékkal vagy bővebb családi körrel vagy barátokkal nagyon sokat sütögettünk, főztünk a kertben vagy ahol épp volt erre lehetőség. Imádom a szabad ég alatt sült-főtt ételeket.
Igyekszem mindig valami újat, valami mást csinálni. Ma ez sikerült. Készült még hozzá saláta cherry paradicsomból, ruccolából, paprikából, újhagymából, retekből, jégsaliból, de ez már egy másik történet...:)
A neve lehetne akármilyen saslik is, de nem lett...  Így este 11-kor, amikor ezt épp írom, ez a név ugrott be! :)

hozzávalók / 6 adag

A pálcikákra

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a pácot készítjük el: hagymákat megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk, majd az olívaolajjal (botmixerrel) összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a bort is. Nem baj, ha kicsit darabos lesz.
  2. A húst kisebb darabokra vágjuk, hogy a pálcákra fel tudjuk majd szúrni, és könnyen átsüljön.
  3. Egy nagyobb, zárható dobozban a húst a páccal legalább egy éjszakát érleljük.
  4. Cukkinit fél cm-es karikára vágjuk. A hagymát hosszában kettészeljük, és "levélkéire" szedjük. Az almákat és a szalonnát is kisebb darabokra vágjuk.
  5. A pálcákra váltakozva felszúrjuk a husit a zöldségekkel, almával és szalonnával.
  6. Tüzet rakunk, lassan megsütjük, megesszük, hosszúlépéssel öblítjük, jóllakunk, örülünk!!! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 045
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

almás-hagymás pulykasaslik, fehérboros-színesborsos pácban érlelt pulykanyárs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvakompot79
szilvakompotka / szilvakompot79 Fri, 2012-06-01 03:43

Nagyon finom volt az alma nyárson, olyan mézes isteni finom íze van, ha jó édes almát választunk, nekem éppen olyanom volt, az alma fogyott el a leghamarabb... :)))

gabicika
gabicika Tue, 2012-01-17 23:32

almat meg sohasem huztam a nyarsra, de jo az ötlet, kiprobalom!!

1137
pulykamell 2 kg
cukkini 4 közepes db
vöröshagyma 4 közepes db
alma 4 közepes db
füstölt szalonna 20 dkg
olívaolaj 2 dl
fehérbor 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
négyszínű bors 2 teáskanál
bazsalikom 3 tk
flekken fűszerkeverék 35 g