r
Nosalty Logó

Nutellás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
halkonyat
Nutellás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 6324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2023 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 6324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A szokásos módon egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformában egy 5, és egy 3 tojásból álló piskótát sütünk (a tojásfehérjéket felverjük, majd hozzáverjük a cukrot és a sárgájákat, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet és kakaót, nagyjából 40 perc múlva sülnek meg - tűpróba!). Az öttojásos piskótába 5 ek cukrot, 4 ek lisztet és 1 ek kakaót, míg a háromtojásosba 3 ek cukrot, 2 ek lisztet és 1 ek kakaót teszünk. Ha kihűltek, az öttojásosat kettévágjuk.

A krémhez:

  1. A pudingot a tejben megfőzzük, amíg még forró, beletesszük az étcsokit, a margarint és a kétféle cukrot. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rumot ízlés szerint tehetünk bele.

Összeállításhoz:

  1. A torta alsó lapját megkenjük nutellával, erre mehet egy réteg krém, majd egy másik piskóta, ismét a krém, és a harmadik lappal zárjuk le a tortát. (Ha valaki szereti a marcipánt, a második piskótalapra tehet egy réteget.)
  2. A marcipánt kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3796
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
halkonyat 10 recept

Nálunk csak ez a csokitorta létezik, ez "A" torta, ami szinte az egész családnak a kedvence. :) A recept alapja egy Hargitai György-féle csokoládéhabos torta.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...