r
Nosalty Logó

Nutellás csokitorta

halkonyat
Nutellás csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

1056
Kalória
19.8g
Fehérje
107.8g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
97.2g
Víz
315.4g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
79.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 6324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összeállításhoz:

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    353.3 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    583.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2023 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 6324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A szokásos módon egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformában egy 5, és egy 3 tojásból álló piskótát sütünk (a tojásfehérjéket felverjük, majd hozzáverjük a cukrot és a sárgájákat, végül óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet és kakaót, nagyjából 40 perc múlva sülnek meg - tűpróba!). Az öttojásos piskótába 5 ek cukrot, 4 ek lisztet és 1 ek kakaót, míg a háromtojásosba 3 ek cukrot, 2 ek lisztet és 1 ek kakaót teszünk. Ha kihűltek, az öttojásosat kettévágjuk.

A krémhez:

  1. A pudingot a tejben megfőzzük, amíg még forró, beletesszük az étcsokit, a margarint és a kétféle cukrot. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rumot ízlés szerint tehetünk bele.

Összeállításhoz:

  1. A torta alsó lapját megkenjük nutellával, erre mehet egy réteg krém, majd egy másik piskóta, ismét a krém, és a harmadik lappal zárjuk le a tortát. (Ha valaki szereti a marcipánt, a második piskótalapra tehet egy réteget.)
  2. A marcipánt kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Nálunk csak ez a csokitorta létezik, ez "A" torta, ami szinte az egész családnak a kedvence. :) A recept alapja egy Hargitai György-féle csokoládéhabos torta.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...