Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Százszorcsokis csokitorta

Százszorcsokis csokitorta
Százszorcsokis csokitorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát hosszú évekkel ezelőtt sütöttem meg először a Nagymamám 80. születésnapjára. Erről még csak normál fénykép készült, amit nem találtam meg, így azt nem tudtam a recepthez feltölteni. A tortát azóta is emlegetik, és már kétszer újból elkészült. A tortában hihetetlenül sok csokoládé van, mégsem csömör. A férfiakat különösen rabul lehet ejteni ezzel a recepttel :)

A befejezés előtt a tortát egy éjszakán át pihentetni kell, így már előző nap fel lehet készülni, és a desszert másnap pár pillanat alatt befejezhető.

hozzávalók / 8 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alacsony hőfokon olvasszuk fel a 30 dkg vajat, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a durvára aprított étcsokit (70%-ost). Addig keverjük, míg teljesen egynemű nem lesz. A tojásokat verjük fel a cukorral és a sóval. A sütőporos liszthez felváltva adagoljuk a tojásos és a csokis keveréket addig, míg laza, egynemű keveréket kapunk. A tésztát ne keverjük túl, de a csomókat is igyekezzünk elkerülni. A masszát vajazott és kakaóporral beszórt formában egyengessük el. 160 fokra előmelegített sütőben 35-45 percig süssük. Ha kész, legalább 15 percig hagyjuk a formában hűlni, ezután tehető ki egy rácsra.
  2. A tejszínt (4 dl) alacsony hőfokon melegítsük fel. A darabolt csokit (50%-ost) olvasszuk fel a tejszínben. A csokis tejszínt osszuk kétfelé, és az egyik feléhez adjuk hozzá a vajat (3 dkg). Kevergessük, amíg egynemű nem lesz.
  3. A tésztát és a krémeket hagyjuk egy éjszakán át pihenni. A krémet tegyük hűtőbe.
  4. A tésztát vágjuk 2 vagy 3 lapra. A csokis krém vaj nélküli felét verjük kemény habbá, és töltsük meg vele a tortát úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből. A vajas csokikrémet melegítsük fel óvatosan, hogy éppen csak folyós állaga legyen, és kenjük be vele az egész tortát. Ezután 2 órát pihentessük a tortát hideg helyen.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 vagy 28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cserynda

Mióta szakács: 2017.06.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, brownie-torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikuci77
vikuci77 Wed, 2017-06-21 14:30

A legeslegfinomabb csokis sütemény, amit életemben valaha ettem - ama bizonyos születésnapon. Mindenkinek csak ajánlani tudom, süssétek-egyétek, isteni! :)

1055
vaj 30 dkg
étcsokoládé 30 dkg
tojás 5 db
cukor 5 ek
1 csipet
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 teáskanál
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 40 dkg
vaj 3 dkg