r
Nosalty Logó

Nutellás csiga Kisvikica konyhájából

NS
Nutellás csiga Kisvikica konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

522
Kalória
9.9g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
11.8g
Víz
35.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
22.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, az élesztőt a tejben felfuttatjuk.
  2. A nutellát kivéve mindent összedolgozunk, a tésztát fél órát kelesztjük.
  3. Téglalap alakúra, kb. centis vastagságúra nyújtjuk a tésztát, az egyik felét lekenjük a nutellával, a másik felét ráhajtjuk.
  4. Na most jön a piszkos munka: kb. centi széles csíkokat vágunk a tésztából, és megsodorjuk, a megsodort csíkokat kettévágjuk, csigát tekerünk belőle.
  5. Az ilyen közepes csigákból 32 db jön ki. 8-10 perc alatt készre sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az interneten találtam egy nagyon guszta képsorozatot, de recept nem volt hozzá, így segítséget kértem a NoSalty  csapatától, segítségüknek köszönhetően ma elkészítettem, és mindenki imádja!! Szerintem lekvárral is finom, nem csak nutellával, nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek