r
Nosalty Logó

Nutellás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vill6
Nutellás baklava
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1770 micro
Összesen 5985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott erdei gyümölcsöt felöntjük meleg vízzel, hogy kiolvadjon, majd leszűrjük. A leszűrt lé később kelleni fog a sziruphoz. A vajat és az olajat felolvasztjuk.
  2. A tepsit bekenjük az olajas vajjal, majd egyesével rakosgatni kezdjük a réteslapokat. Minden réteg tésztát átkenünk az olajos vajjal. Kb. a 8-10. rétegnél az olajozás után az egészet befedjük egy réteg nutellával, rászórjuk a gyümölcs felét, illetve a magvak 1/3-át.
  3. Tovább folytatjuk a rétegezést a következő 8-10 rétegen keresztül. Ezután ismét felkenünk egy réteg nutellát, a gyümölcs másik felét, illetve a magvak 1/3-át.
  4. Felrakjuk a maradék réteslapot, késsel elszeleteljük kockákra vagy háromszögekre, és ami maradt még az olajos-vajas keverékből azt ráöntjük, illetve rászórjuk a maradék magvakat. Mehet a sütőbe 200 fokon egy 25 percre. A vége felé figyeljük a sütést, akkor van készen mikor szépen kezd barnulni.
  5. Amíg a baklava sül, a leszűrt gyümölcs levébe belerakjuk a 30 dkg cukrot és felrakjuk a tűzre. Időnkénti kevergetéssel, jó erős lángon főzzük, amíg el nem párolog belőle a lé egy része és besűrűsödik a szirup.
  6. Amint a baklavát kivettük a sütőből, leöntjük a sziruppal. Egy éjszakányit hűvös helyen pihentetni hagyjuk, és másnap tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek