Bányica
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
38g réteslap111 kcal
-
44g feta sajt116 kcal
-
19g mozzarella56 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
20g pritaminpaprika4 kcal
-
34g lilahagyma12 kcal
-
68g édesburgonya42 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
1g só0 kcal
-
69g tojás87 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g réteslap885 kcal
-
350g feta sajt928 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
540g édesburgonya334 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
550g tojás692 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
11.8g réteslap35 kcal
-
13.7g feta sajt36 kcal
-
5.9g mozzarella18 kcal
-
7.8g tejföl16 kcal
-
6.3g pritaminpaprika1 kcal
-
10.6g lilahagyma4 kcal
-
21.2g édesburgonya13 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
21.6g tojás27 kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1760.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 389 mg
-
Nátrium 906 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 177.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 4420 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.8 g
Zsír
-
Összesen 218 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14084.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 3140 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 3109 mg
-
Nátrium 7244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1423.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4691 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 477 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 1608 mg
-
Retinol - A vitamin: 1715 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 35362 micro
-
β-crypt 688 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2519 micro
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1388 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Hozzávalók
-
12 db réteslap
-
35 dkg feta sajt
-
15 dkg mozzarella
-
2 dl tejföl
-
1 db pritaminpaprika
-
3 közepes db lilahagyma
-
3 db édesburgonya
-
3 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
10 db tojás
Elkészítés
- Az édesburgonyát kefével jól megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük, és hűlni hagyjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A pritaminpaprikát és a mozzarellát is kockákra szeljük.
- Egy gyúrótáblán két réteslapot egymásra fektetünk, rámorzsoljuk a feta sajtot. Megszórjuk mozzarellával, és az üresen maradt részt tejföllel meglocsoljuk. Megszórjuk még lilahagyma- és paprikakockákkal, továbbá az édesburgonyából is teszünk rá. Feltekerjük (mint a rétest), és egy kiolajozott hőálló tálba rakjuk csigaszerűen, kívülről befelé haladva. A további lapokkal és töltelékekkel ugyanígy járunk el.
- Ha megtelt a tál, tortaszerűen felszeleteljük. Majd a tojásokat felverjük (Borbás Marcsi szódát is tett hozzá, hogy könnyebb legyen), és beborítjuk vele a tésztát.
- 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben (vagy 200 fokon hőlégkeverés nélkül) megsütjük. Akkor jó, ha a tojás már a közepén is megszilárdult.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11195
- Feltöltés dátuma: 2019. január 28.
Ajánló
Ez egy igazi joker étel: felhasználhatunk hozzá bármilyen maradék sajtot a hűtőből, készítsük a szezonnak megfelelő idényzöldségekkel (spenót, spárga, cukkini, zöldbab stb.), ízesítsük zöldfűszerekkel (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.), de láttam a neten olyan variációt is, hogy káposztás töltelékkel készítették el. Nagyon kiadós, laktató étel - 6-8 főre elegendő ez a mennyiség
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretem Borbás Marcsit, amilyen ízesen, szívvel-lélekkel főz - az egyik műsorából vettem ezt a receptet - kicsit a magam ízlésére (és a hűtő aktuális tartalmára) formázva. Soha nem hallottam korábban erről az ételről, a neten kutakodva arra jutottam, hogy valószínűleg bolgár eredetű lehet, de hasonló ételeket a délszláv konyhákban is találunk, talán a burekhez hasonlít leginkább.