r
Nosalty Logó

Narancsos baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Narancsos baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 7339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 733 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    534.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    244 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 7339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ledaráljuk a diót, az a jó, ha kissé darabos marad. Hozzákeverjük a cukrot, a narancsok reszelt héját és a fűszerkeveréket (ennek hiányában megteszi egy-két kanál őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg is). A narancsok levét kifacsarjuk, és összekavarjuk a mézzel. A vajat felolvasztjuk.
  2. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és a következőképpen rétegezzük a baklavánkat: Alulra leterítünk négy réteslapot (a közüket meglocsoljuk olvasztott vajjal), erre váltakozva a diós keveréket és a maradék lapokat (kettesével, vajazva a közüket) pakolgatjuk, amíg el nem fogy minden. Felül lapoknak kell lenni, ezt lekenjük tojássárgájával. Ezután először négyzetekre, majd azokat is átlósan felezve, háromszögekre vágjuk óvatosan, és a vágások mentén a réseket is meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
  3. 180 °C-on addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje (kb. 30 perc). Ezután kivesszük a sütőből, és belocsoljuk a résekbe a mézes narancslevet, majd hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2071
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A baklavával én úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: szeretem a  kerek baklavát, a szögletes baklavát, a hosszú baklavát, a rövid baklavát, a gömbölyű baklavát, a töltött baklavát ... a diósat, mogyorósat, pisztáciásat...  Ezért sütöm is gyakran, többféleképpen. A méz, a dió és a narancs ízvilága nagyon jól kiegészíti egymást, sütéskor már pusztán az illatuk is felér egy hangulatjavító terápiával.

Hozzászólások

koszider

Bocs-bocs, nekem nagyon gyors volt ez a lerakás, nézzük egy kicsit lassabban: legalul süt?papír, erre jön 4 db réteslap, amit közbe-közbe vajjal kenünk - itt nincs dió, ez világos. Így 8 réteslap marad, amib?l kett? kell a tetejére, azaz összesen hat van belül. Ez azt jelenti, hogy 4 dióréteg lesz közbül. Vagyis a négy lerakott lapra elosztom a dió negyedét, erre két megkent lap kerül, majd ezt pedig még háromszor megismétlem. A tetején is 2 lap van, vagy az egész számolás sikertelen volt, mert a tetején több lap van? Mert ha 4 lap kell a tetejére is, akkor csak három diós réteg lesz. Jól értelmeztem a lerakást és hány lap van a tetején? Köszönöm: Koszider

Allisc

Kedves Koszider! majdnem jól értelmezted a lerakást. Tehát az én módszerem: 4 lap + 1/4 dió + 2 lap + 1/4 dió + 2 lap +1/4 dió +2 lap + 1/4 dió + 2 lap - tehát felülre csak két lap kell.

koszider

Köszönöm! Ha ez szavazás lenne, én is a 4 diós rétegre szavaznék! (Bevallom, lerajzoltam, hogy ki tudjam számolni hány réteg lesz 8 lapból :-) Ezt meg kell sütnöm! Csak ne lenne ilyen forróság, hogy be lehessen kapcsolni a süt?t! Üdvözöl: Koszider

Allisc

Mindenképpen próbáld ki, egyszer? és nagyon finom.... bár tömény édesség, és nem valami fitnes cucc :) sok sikert hozzá!

Törölt felhasználó

Én mákimádó vagyok! Esetleg valaki kipróbálta már mákkal?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek