Normann csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
504
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3019
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 238 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
504
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 197.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 902 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3258.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1737 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 752 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 687 mg
-
Retinol - A vitamin: 714 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
3019
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, leitatjuk, és 8 darabba vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és karikákra szeljük. A fokhagymát meghámozzuk, és összevagdaljuk. Az almát meghámozzuk, 8 cikkbe vágjuk, és a magházat eltávolítjuk. Az almát a citromlével azonnal meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk, és a leveleiket letépkedjük, finomra vágjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkedarabokat a vajban, serpenyőben minden oldalukon megpirítjuk. A húst a serpenyőből szűrőlapáttal kivesszük, és tűzálló tálba fektetjük.
- A karikákra vágott hagymát, az almát és a fokhagymát a maradék pecsenyelében megpároljuk, majd a húshoz adjuk, és az egészet sóval, borssal meg a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha van, almaborral felöntjük, de az almalé is jó hozzá.
- A tűzálló tálat a sütőbe toljuk (gáz 3-4. fokozat), és a húst fedő nélkül kb. 45 percig sütjük, közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen barnuljon. (Nekem 100 éves sütőm van, több mint 1 órát sütöttem.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8487
- Feltöltés dátuma: 2012. október 22.
Ajánló
Krumplipürével vagy friss bagettal kiváló főfogás. Annak ajánlom, aki szereti az édes ízeket húsokhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Becsei Ágnes
100 recept
Receptkártyás étek!:)