r
Nosalty Logó

Csirkemáj normann módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Csirkemáj normann módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2688.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16498 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2985 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 1584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1294 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    16 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felszeljük, bevagdaljuk, és serpenyőben ropogósra sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, vékony cikkekre vágjuk.
  3. A sült szalonnát kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A visszamaradt zsírban a hagymát aranybarnára pirítjuk. Ha már szép színe van, hozzáadjuk az almát. Ezzel még egy kicsit pirítjuk.
  4. A serpenyő szélére húzzuk a hagymás almát. Középre tesszük a májat. Addig pirítjuk, míg kis színt kap.
  5. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a borral, és néhány percig forraljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2545
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 14.

Ajánló

Csak a tányéron sózzuk a májat! Petrezselymes krumpli illik hozzá. Aki szereti, a tetejére halmozhatja a sült szalonnát. Gyorsan elkészíthető étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj normann módra
8zsuzsa8 210 recept

Ősi Nők Lapjában bukkantam erre a receptre, már régen. A családban nagy kedveltségnek örvend.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.