Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nigella krumplis-gombás körete

Nigella krumplis-gombás körete
Nigella krumplis-gombás körete
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella Lawson elküldte az ötödik receptjét is. Hétről hétre elkészítem valamennyit. Minimális változtatást tettem csak, egy kis parmezánt reszeltem a tetejére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat vagy tűzálló tálat.
  2. Időnként megkeverve forraljuk össze a szeletelt krumplit, a tejet és a bort egy serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kis lángon rotyogtassuk, amíg elkészülünk a gombával.
  3. Közepes lángon hevítsük fel a vajat és az olajat. Adjuk hozzá a gombát, és időnként megkeverve, kb. 3 perc alatt pároljuk puhára.
  4. Borítsuk a gombát a fokhagymás-vajas szafttal együtt a krumplis tepsibe, keverjük jól össze, majd az egészet borítsuk a tűzálló tálba, tetejére reszeljünk parmezán sajtot.
  5. Süssük 45 percig, amíg a teteje ropogós aranybarnára pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 312
elküldve: 3
receptkönyvben: 243
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás gombás burgonya, gombás krumpliköret, burgonya gombával fokhagymával fehérborral

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-22 11:21

Mindenképp kipróbálom!! Van is gombám itthon...mi az a guszta husi mellette? Párizsi szelet? Tetszik a tálalás is...milyen szerencsés a te családod Vass ... :) T

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-22 12:19

Szia Torma!
A te szemed mindent meglát. Igen, ez párizsi szelet. Pillanatok alatt elkészül, kevés a macera. Ők ezt nem is érzéklik. Főleg a fiam nem. Ne tudd meg mit rendez és én mit rendezek, hogy egyen valamit. De hát ki tegyen meg neki mindent, ha nem én. Jó főzést! Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-22 21:16

Az én szemem mindig lesi a jó kaját, azért is ragadtam itt a NS-in :PPP a kis családodat meg csak szeresd továbbra is kaja-kényeztetéssel! Én is sütő-főző-gép vagyok, mikor a lányaim hazalátogatnak; már kéri a család, hogy álljak le....ezért szeretnek előre főzött kajákat kérni, mint a vadas, meg a töltött káposzta! Haha! most van ezekre is időm, úgyhogy nem bánom :))) a kisebbik tortát és beiglit is kért szulinapjára; a tortát itt eszi, a beiglit hazaviszi...jol van ez így. Az ember örül, ha adhat :))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-23 09:11

Ez így igaz. Akkor te tökéletesen megérted a mindent főzésemet. Örülök, hogy itt ragadtál. Puszi: Vass

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-10-22 10:27

Ránézés, megtetszés, mentés, és a holnapi elkészítés!!!
Köszönöm, kedves Évi néni!

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

266
burgonya 75 dkg
gomba 25 dkg
tej 3.5 dl
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 0.45 dl
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek