Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Héjában sült krumpli hagymásan

Héjában sült krumpli hagymásan
Héjában sült krumpli hagymásan
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldséglevesem után már a gyógyulás jeleként mást is megkívántam. A krumplinak nagyon magas a C-vitamin tartalma, amit csak akkor őriz meg, ha héjában sütjük, vagy főzzük. Én egy másik igazi vitaminbombát készítettem, ami nem kevésbé ízletes. A fokhagyma pedig a legjobb antibiotikum. Emellé savanyúságnak savanyú káposztát ettem!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Nekem a főétel kategória, de köretnek is kitűnő sült hús vagy fasírozott mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, de a fokhagymát héjában hagyjuk, csak egy kés lapjával megtörjük.
  2. Fogunk egy akkora darab alfóliát, amibe az összes zöldséget egyszerre becsomagoljuk, rátesszük a krumplit, mellé a fokhagymákat, majd a tetejéte a lilahagymát. (A savanyú káposzta nem vesz részt a játékban, csak már ha elkészült.)
  3. Meglocsoljuk az egészet olívaolajjal, bebugyoláljuk az alufóliába. Az egész batyu alá teszünk még egy réteg alufóliát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük egy tepsiben, 2-3-szor kibontjuk a batyut, és megforgatjuk a tartalmát.
  5. Amikor megpuhult, megsült a krumpli, leszedjük a fokhagyma héját is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 464
elküldve: 0
receptkönyvben: 190
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymával sült burgonya savanyú káposztával, héjában sült hagymás burgonya, hagymás burgonya héjában sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Puzsi
Puzsi / Puzsi Wed, 2012-01-25 15:32

Kedves Tarackos!

Akár azzal is lehet, biztosan nagyon pikáns lenne tőle, betegségből lábadozva, ezektől a nehezebb állati termékektől óvtam magam :) !! Na de ha már meggyógyultunk, jöhet a libazsír is!! :) Tényleg kacsazsírom van otthon, lehet, hogy ki is próbálom, köszi a tippet!
És édes a kiscicád!!! Az enyém is hasonló kis szőrmók :) !!!

Puzsi

236
burgonya 2 db
fokhagyma 3 gerezd
lila hagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
savanyú káposzta 10 dkg