Nosalty Logó

Keleties őszibarackos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Ezen a képen: Keleties őszibarackos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 795 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3178 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 795 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6981 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2338 mg
  • Nátrium
    3804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 3178 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. Az őszibarackot meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát is nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. Wokba olajat öntünk, beledobáljuk a csirkekockákat, pirosra pirítjuk. Közben hozzáadjuk a hagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  4. 2 dl levessel felöntjük a husit, hozzáöntjük a szójaszószt (barnát) és a mézet. Beletesszük a cikkekre vágott barackot (ha frisset használunk, a konzervesnél később is ráérünk) Lefedjük, és párolni hagyjuk egy kicsit.
  5. Mikor már puha a hús, de a szósz túl híg, egy evőkanál lisztet elkeverünk egy kevés vízzel, és behabarjuk vele a mártást.
  6. Egyet forralunk rajta, és kész is.
  7. Köretnek jázminrizs a legjobb, de bármilyen másik is megfelel.
  • Feltöltés dátuma: 2011. August 10.

Ajánló

A csirke közé lehet szórni földimogyorót! Még pikánsabbá teszi! Nekem most nem volt itthon, ezért én 1 ek mogyoróvajat tettem bele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kultné Szabó Noémi 21 recept

Anyukámtól származik a recept. Vagyis recept nincs is, ezért most leírtam. Aki szereti a kínai-keleti-thai ízeket, tuti bejön!

Hozzászólások

Ági78

Szia Noémi! Nagyon jól hangzik! Megkérdezhetem, hogy mikor teszed bele a barackot? Üdv:Ági

Törölt felhasználó

Nekem a kép alapján úgy t?nik hogy a 6. lépés el?tt vagy után, de majd jön a szakács, ? megmondja...

Kultné Szabó Noémi

Sziasztok! Bocsánat kimaradt bel?le, hogy mikor kell a barackot beletenni! Ki is javítom! A 4. lépéssel tesszük bele a barackot, mivel nyers, friss barackról van szó, kicsit kell f?zni. Konzerv baracknál b?ven elég az utolsó percekben beledobálni.!

Kultné Szabó Noémi

juuj, köszönöm szépen!!:)

CupcakeGirl

Fini lett! Köszi a receptet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek