Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel

Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel
Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam az aszalt gyümölcsök és a pulykahús együttes ízére, na meg a paradicsom!...kellemes ízkombinációt kaptam. Jó volt hozzá a burgonya. Nem szerettem volna mindig a hús édeskés ízét a méznek és a szójaszósznak tulajdonítani, a család szerint finom volt, még a fiam is megette az aszalt gyümölcsöket és a paradicsomot is.:-)

hozzávalók / 6 adag

A pulykához

A körethez

ajánlat

Finom bor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyforma burgonyákat sós vízben feltesszük főni. Ha kész, kikapcsoljuk a gázt, hagyjuk hűlni (kb. 45perc).
  2. A húst nagyobbakra felkockázzuk, egy tálba tesszük, belerakjuk az aszalt paradicsomot, aszalt szilvát és az aszalt sárgabarackot, a tasakos fűszert, borsot, és jól elkeverjük.
  3. Belehelyezzük a sütőzacskóba, majd beletöltjük a paradficsomllevet, és lezárjuk. Kissé átmozgatjuk benne, majd tepsibe téve, tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, előmelegített sütőben sütjük (figyeljük, illata sokat mond, akkor kész).
  4. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és megpucoljuk, tálba tesszük (melegen tartjuk).
  5. Tálaljuk az aszalt gyümölcsös húst a burgonyával.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 366
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pulykahús aszalt gyümölcsökkel, sütőzacskóban sült paradicsomos pulykaszeletek aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-02-11 11:59

Mielőtt valaki nagyon sokallaná a burgonyát, én azért készítek ennyit, mert nagyon szeretjük, főleg héjában főve, vagy sütve. Ha marad, már pedig ebből a mennyiségből igen, akkor jó, mert délutáni uzsonnára, szokott rájárni a család, sajttal, tejföllel, vagy esetleg estére, félbe vágva, tepsibe kicsi olajon, fűszerezve átsütöm-pirítom. Nem egyszerre fogy el, ez a lényeg, hanem variálok.:-)) A lányom meg különösen szereti a kicsi burgonyákat, és héjastul, ha főve, ha sülve.Egészséges is.Csak ennyit szerettem volna még::-))) Éva-Anyóca

626
pulykahús 2 kg
aszalt sárgabarack 10 dkg
aszalt szilva 10 dkg
szárított paradicsom 10 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
paradicsomlé 3 dl
bors 1 kk
burgonya 1.3 kg
0 ízlés szerint