r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 3818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 97 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    11404 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    493.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9601.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    4875 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    187 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    68423 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1758 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A pulykához

A körethez

Elkészítés

A pulykához

  1. Az egyforma burgonyákat sós vízben feltesszük főni. Ha kész, kikapcsoljuk a gázt, hagyjuk hűlni (kb. 45perc).
  2. A húst nagyobbakra felkockázzuk, egy tálba tesszük, belerakjuk az aszalt paradicsomot, aszalt szilvát és az aszalt sárgabarackot, a tasakos fűszert, borsot, és jól elkeverjük.
  3. Belehelyezzük a sütőzacskóba, majd beletöltjük a paradficsomllevet, és lezárjuk. Kissé átmozgatjuk benne, majd tepsibe téve, tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, előmelegített sütőben sütjük (figyeljük, illata sokat mond, akkor kész).
  4. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és megpucoljuk, tálba tesszük (melegen tartjuk).
  5. Tálaljuk az aszalt gyümölcsös húst a burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4673
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 11.

Ajánló

Finom bor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel
Éva-Anyóca 350 recept

Kíváncsi voltam az aszalt gyümölcsök és a pulykahús együttes ízére, na meg a paradicsom!...kellemes ízkombinációt kaptam. Jó volt hozzá a burgonya. Nem szerettem volna mindig a hús édeskés ízét a méznek és a szójaszósznak tulajdonítani, a család szerint finom volt, még a fiam is megette az aszalt gyümölcsöket és a paradicsomot is.:-)

Hozzávalók

A pulykához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!