r
Nosalty Logó

Négercsókos sakktorta csokoládéval öntve

Iluska
Négercsókos sakktorta csokoládéval öntve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

889
Kalória
15.5g
Fehérje
103.5g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
57.9g
Víz
155.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
57.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 6215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

barna piskóta

krém

tetejére

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    724.2 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 6215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

barna piskóta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keveréssel besűrítjük. A vaníliás cukrot is hozzáöntjük.
  2. A mascarponét hozzáadagolva, sima krémet készítünk. Hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. Összeállítjuk a tortát. Mindkét lapot vágjuk ketté lapjában. A négy piskótalapunkat egyenként kisebb-kisebb köralakban körbevágjuk. Ezt végezhetjük egyre kisebb tányérral, vagy készíthetünk papírból is sablont. Én 3 kört vágtam ki. Minden lapból kettő lukas karikát és egy kicsi, tömött karikát kell, hogy kapjunk. Ezután elkezdhetjük a lapok összerakását.
  2. Egy barna kör mellé, egy fehér kerül, és a belseje is más színű, mint ami mellette van. Az összerakás után, két kakaós szélű és két sárga szélű tortalapunk lesz. A torta töltését a fehér szélű lappal kezdjük. A tortalapot rakjuk rá egy tányérra, halmozzunk rá krémet, és kenjük el egyenletesen. Rátesszük a barna szélű tortalapot, és erre is halmozunk krémet, és egyenletesen elkenjük. A többivel is így járunk el.
  3. Tetejét is áthúzzuk vékonyan krémmel. Felolvasztjuk a csokoládét kevés olajjal, és ráöntjük a tetejére, majd hagyjuk, hadd folyjon le. Négercsókokat ragasztunk rá. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Születésnapra készítettem a csókos tortát. Magam találtam ki díszítésnek a négercsókot a tetejére. Szerintem nagyon ötletes lett, az íze pedig magáért beszél!! :-))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek