Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyböjti csokitorta - Csokitorta 14.

Nagyböjti csokitorta - Csokitorta 14.
Nagyböjti csokitorta - Csokitorta 14.
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már maga a neve ellentmondásos, de a görögök imádnak élni, enni, még ha böjtről is van szó.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálba öntsük először az olívaolajat, a narancslevet és a többi hozzávalót, majd kézi habverővel keverjük össze.
  2. Egy sütőkorongra kenjük a masszát 5 mm vékonyra, és süssünk 5 lapot belőle egyenként 12 percig.
  3. A krémhez melegítsük meg a narancslevelet egy kis lábosban, és pottyantsuk bele a a felaprított étcsokit. Keverjük jól össze, és adjuk hozzá a tahinit, a mézet és a narancshéjat.
  4. Töltsük meg a lapokat egyenként a csokikrémmel, és fedjük be a torta tetejét és széleit a maradék krémmel. Hagyjuk állni egy éjszakát, vagy egy fél napot a hűtőszekrényben ahhoz, hogy a krém megdermedjen.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 559
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nagyböjti torta csokoládéval és narancslével, narancsos-csokis torta, tej-tojásmentes csokitorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Sun, 2011-08-21 15:08

Nálam is híg volt krém.Én ezt a receptet egy görög tv csatornán láttam és a cukrászbácsinal is kifolyt a lapok között a csokikrém,holnapig meg fog dermedni,nyugi!

kukszu
kukszu Sat, 2011-08-20 22:37

Én ma megcsináltam a krémet, de folyik. Pontosan betartottam a hozzávalókat, így az lenne a kérdésem, hogy ha nem sűrűsödik be holnapig a hűtőben mi tévő legyek??
Az íze viszont remek!

kaddi
kaddi Tue, 2011-04-26 11:49

kedves Patmosz, koszonom a valaszt. A recept is ertheto volt csak voltak kerdeseim, mert nem vagyok olyan gyakorlott szakacs, hogy hozzavalok alapjan el tudjam donteni, hogy mennyi is az a mennyiseg.
Elkeszitettem es nagyon tetszett mindenkinek. koszonom a receptet.

kaddi
kaddi Wed, 2011-04-20 15:03

szia
szeretnem elkesziteni a receptet, de lenne 2 kerdesem:
- mik azok a pottyok a csokiban, szezammag? kell bele meg pluszban?
- mekkora atmeroju torta lesz? es ha inkabb tepsiben sutnem, 30x20-ba megy az osszes tesztanakvalo egyszerre vagy tobbszorre?
valaszt elore is koszonom

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Wed, 2011-04-20 15:43

Kedves kaddi, nem kell kulon szornod bele szezammagot,a szezammag azert latszodik mert hazi keszitesu szezampaszta vagyis tahini kerult a csokikrembe,a bolti ennel joval finomabb puresebb allagu.Ennyi a magyarazat.
A tepsivel kapcs.,en 20 cm atmeroju kapcsos tesztaformaba ontottem(csak az volt) 3-4 kanalnyit a teszta suritmenybol.12 percig sutottem,miutan megsult ovatosan levettem a kisse kihult tesztalapot es aztan jott a kovetkezo 3-4 kanalnyi teszta adag a sutopapirral kibelelt tesztaformaba.Igy jartam el egesz 5 korongig.Szerintem elkeszitheted rendes 30x20 tepsibe is.Remelem hasznos volt es erteheto ahogy leirtam.Gorogrol egy kicsit maceras volt leforditani.Elore is elnezest mindenkinek.

691
finomliszt 250 g
olívaolaj 160 ml
narancslé 160 ml
mandulaliszt 100 g
porcukor 200 g
narancshéj 0.5 narancsból nyert
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 400 g
narancslé 400 ml
tahini 400 g
méz 50 g
narancshéj 1 narancsból nyert