r
Nosalty Logó

Néger szelet Il-di konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Néger szelet Il-di konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (1 bögre=2 dl)

Krémhez

Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (1 bögre=2 dl)

Krémhez

Összesen 7248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához (1 bögre=2 dl)

Krémhez

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7289.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2986 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.5 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 7248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre=2 dl)

Krémhez

Elkészítés

Tésztához (1 bögre=2 dl)

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. Majd beledolgozzuka többi anyagot is.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük.
  3. Sütés: 10 percig 180 fokon, majd takarékon 20-30 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. Nyeles lábasba kimérjük a lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen. Belekavarjuk a tojást. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, ezeketis hozzáadjuk. Tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk, és besűrítjük, hűtjük.
  2. A vajat, a kávédarálón ledarált xilittel vagy porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a főzött krémmel.
  3. A tésztát vízszintesen félbevágjuk. Alsó részére kenjük a krém kétharmad részét. Befedjük a tészta másik felével, erre jön a maradék egyharmad krém.
  4. Cakkos habkártyával díszítjük. Ennek hiányában egy 10x15 cm-es kemény papír hosszanti oldalát -olló segítségével-bevágjuk, farkasfog szerűen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 33592
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elromlott a mérlegem, de nagyon szerettem volna valami finomsággal kedveskedni hétvégén a családnak. Felütöttem a kézi receptes füzetemet, és hát nem sokáig kellett keresgélnem, hisz csak ez az egy bögrés receptem volt. Amióta megismerkedtem a xilittel, az ilyen főzött-kikeverős krémeket ezzel készítem, cukor helyett. Egyrészt, mert így hőkezelés nélkül megegyezik a cukorral készített krém ízével, másrészt egészségesebb. 

Hozzávalók

Tésztához (1 bögre=2 dl)

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek