Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés szilvás-mákos

Bögrés szilvás-mákos
Bögrés szilvás-mákos
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc őszi gyümölcsöm a szilva, ami nagyon jól passzol a mákkal. Így a mami bögrés mákosát összeházasítottam a szilvával. Lássunk már is hozzá!

hozzávalók / 12 adag

  • 1 bögre finomliszt (2.5 dl a bögre mérete)
  • 1 bögre cukor (2,5 dl bögre )
  • 2.5 dl tej (vagyis 1 bögre)
  • 10 dkg mák (2.5 dl darálva, vagyis 1 bögre)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás (4 tojássárgája, fehérje habbá verve)
  • 500 g szilva (felezett, magozott szilva )

ajánlat

Fahéjas porcukorral megszórjuk, és jóízűen betoljuk a pocónkba.:) Ötlet: A szilvát mindig vágott felével felfelé tegyük a sütibe, hogy ne áztassa el a tésztánkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet tesszük, és ismét keverés.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük géppel, és ezt már csak óvatosan, hogy ne törjük, gumifakanállal hozzáforgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, és a tisztított, felezett szilvát elrendezgetjük a vágott felével felfelé.
  4. 180-200 C-on (ami az én gázsütőmön 4-es fokozat) 35-40 percig sütjük, tűpróba szükséges.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 28×38×6 cm
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 47 331
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 067
elkészítve: 66/83
Facebookon megjelent: 2

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bögrés süti, szilvás-mákos bögrés süti, szilvás bögrés mákkal

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2015-03-07 00:05

Kedves Csupasüti Ági!
Csak azt szeretném megtudni, hogy a gumifakanalat hol árusítják, ahol a fából vaskarikát? Bocsi ezt a ziccert nem lehetett kihagyni.
A bekerülési költség azt hiszem a leírtnak a fele lehet valójában, persze ez csak jó, mint a recept is az lehet.
Meggyel fogom megsütni szilva helyett és az egész tojásokat keverem ki a cukorral, a piskótánál is úgy szoktam és bevált.
üdv: Margó

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Sat, 2015-03-07 08:12

Szia Margó,
Jól megnevetettél így ma reggel ... és valóban soha nem gondoltam erre még , hogy gumifakanál "rubber spatula" az amerikai ezt mondja rá , de akkor azt is írhattam volna, hogy gumi spatula no így sem tetszik jobban.
Szerintem, meggyel legalább olyan fincsi lesz csak jol csurgasd le ne áztassa el a tésztát.
Sok sikert: Ági

dadimami
dadimami Mon, 2015-03-09 23:27

Kedves Ági!
Majdnem dupla adagot csináltam, meggyel, finom lett, majd sorra kerül szilvával is. Szép magas lett, pedig a tojásokat nem választottam szét, javaslom próbáld ki egyszer te is ezzel a módszerrel, azt hiszem akkor nem fogod többé külön a sárgáját, külön a fehérjét felverni, és ez működik normál piskóta sütésnél is.
Köszönöm a receptet.
Üdv: Margó

etella
etella / etella Mon, 2013-12-23 16:58

kedves Ági, december 1-től 22-ig Adventi vásár volt Zuglóban, ahol, én is árus voltam. 21.re sütiversenyt hirdettek meg, amire be is neveztem ezzel a csodával mákos-szilvással. Persze azért elő sütést végeztem, nem mákkal, hanem dióval és kettévágva saját készítésű szilva lekvárral megkentem. Azzal is nagyon finom. Viszont a mákkal és szilvával 3-ik helyezést értem el. Ha netán valaki kételkedett ennek a sütinek a finomságában, nos ezzel bizonyítva van, hogy igenis finom. Biztos vagyok benne, hogy más receptedet is ki fogom próbálni.
Üdv Eta

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Mon, 2013-12-23 17:08

Szia Eta, Milyen jo hir ez nekem, GRATULALOK!!! (legalabb nem hiaba toltogetem ide a recepteket a blogombol)
Koszonom es tovabbi jo sutogetest, boldog, bekes unnepeket kivanok !

oreganyo
oreganyo Wed, 2013-10-09 15:50

Szervusz Csupasüti Ági!
Már napok óta izgatott ez a recept, ma a javított leírással megcsináltam, csak lényegesen kevesebb cukorral. Nem kevergettem ki külön a tojásokat csak cukorral, 0,5dl olajjal, közben adagolva bele a tejet, mákot és utólag a lisztet. Egy nagyon könnyű tésztát kaptam, szépen feljött kb. 30' alatt sült meg. Azt hiszem legközelebb gyümölcs nélkül, kettévágva valamilyen pikáns dzsemmel fogom megtölteni. Köszönöm a receptet!
Üdv: Öreganyó

gigi22
gigi22 Thu, 2013-10-03 19:21

Szia Ági!
Én is megcsináltam a sütidet, de mivel láttam hogy a nosalty megint jól eltolta a recept felrakást ( mint jó szokásához híven!) Remélem veszik a kritikát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A blogodról készítettem el, és mint kezdő szakácskodónak is hipp-hopp gyorsan elkészült, és nagyon-nagyon fincsike!!!!! Köszönöm ezt a végtelenül egyszerű és nagyon finom sütit! Imádom a mákot és a szilvát is, pláne így egyben!!!!!!!
Üdv: Gigi

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Thu, 2013-10-03 21:53

Szia Gigi, Igen egy picit maceras ez az uj rendszeruk, de teny, hogy tobbszor jeleztem nekik en is ,hogy javitsak ,mert nekem nem engedi mint receptironak.
Aztan tegnap miutan mar kezdett nemi bonyodalom kialakulni itt, vegre javitottak.
Orommel olvasom, elkeszitetted es jol jott ki minden . Vegul tanti is privatba kuldott nehany fotot es neki is finom,magas es a fotokon igen gusztanak latszo sutike kerekedett belole.
Nagyon erdekes ,de eddig szinte mindig kitoroltek,ha oda irtam ,hol talalnak tobb fazisfotot
( gondolvan hatha valakit erdekel, mivel ide csak egy fotot enged) most az elso alkalom, hogy latom a linzernel otthagytak. So vannak meg csodak vagy logikusan gondolkodok....
Udv: Agi

tanti
tanti Wed, 2013-10-02 17:53

Kész a harmadik adag:) szép magas lett, jóízű a plusz fűszerekkel(fahéj, citromhéj, vaníliás cukor), de még mindig nagyon édes nekünk, még a megadott mennyiségű cukor felével is. Azért el fog fogyni. Lefotóztam. Kár, hogy nem tudom sem ide feltenni, sem Neked elküldeni privátba. Azért felteszem a fc-n lévő saját képeim közé. Minden esetre köszönöm az ötletet: mák+szilva, hogy nekem eddig ez miért nem jutott eddig eszembe?:(

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Wed, 2013-10-02 17:59

tanti, a profilomban ott az e-mail cimem szivesen latnam a fotot. Most neztem a nosalty szerkesztoi vegre korrigaltak, igy valoszinu mar kozerthetobb lesz.

tanti
tanti Wed, 2013-10-02 15:09

Ne, sajnáld, hanem legközelebb pontosan írd le a receptet és beküldés előtt sokszor ellenőrizd a szöveget. Én azt sajnálom, hogy kipróbálás nélkül itt már mindent közzétesznek. Most sütöm a harmadik adagot, mert a második sem sikerült, kevés volt a nedves anyag, száraz, vágáskor széthulló lett. Ez sem baj, jó lesz édes morzsának kekszekbe. Megörültem a mákos receptnek, mert idén diónk, mogyorónk, mandulánk kevés lett, ráadásul a családból többen nem ehetik, viszont mák bőven termett. Ki fogom kísérletezni, szilva is van, tojnak a tyúkok. Most olyan sül, hogy 3,5 dl tej (nem bögre!) 6 tojás és fél dl étolaj is van benne, a cukrot a felére csökkentettem, viszont a tetejét fahéjas cukorral hintettem meg. Majdnem muffin. Igaz sokkal drágább a Te receptednél, de remélem megéri a fáradtságomat és ez már ehető lesz.

tanti
tanti Wed, 2013-10-02 14:10

nem értem, hogy miért nem jelenik meg a beírásom! azt kifogásoltam, hogy a cukor is bögrében van megadva, ami 2,5-es mennyiségben soknak tűnik, hisz lemérve majdnem negyven deka, viszont a tej az meg dl-ben...:( pontosabban, érthetőbben nem lehetne megadni a receptet? miért nem lehet beküldés előtt ellenőrizni a leírtakat? Megsütöttem a fentiek alapján és egy ehetetlen, gumis valami lett belőle.

tanti
tanti Wed, 2013-10-02 13:17

ma álltam neki, de már is elakadtam a cukornál! két és fél bögre? az fél liter meg egy negyed!:( súlyra majd 40 dkg, aztán a tej sem bögrében van megadva:(, eléggé zavaros a recept. Mindenesetre összekutyulom, aztán lesz, ami lesz. Lehet, hogy Neked egyszerű, de akkor miért nem írod le pontosabban?:(

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Wed, 2013-10-02 13:33

Szia Tanti,
Mar tobbszor kertem a szerkesztoket, hogy javitsak ( nekem nem engedi a rendszeruk)
Szoval 1 bogre = 2,5 dl ez a meret lisztbol, cukorbol, tejbol,makbol
Remelem sikerul ,mert nalunk igen hamar elfogyott
Udv: Agi

zsuzsca
zsuzsca Tue, 2013-10-01 12:54

Szia Agi :) Koszi a gyors valaszt ! ma kiprobalom, en is szeretem a makot es a szilvat is !! Koszi a recipet :)

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Tue, 2013-10-01 12:19

Szia Zsuzsca,
Pontosan 1 bogrevel vagy is 2,5 dl szukseges bele .
Ugy latom valamit tul ellenoriztek , azonnal javitom. Koszi, hogy irtal.
Udv: Agi

zsuzsca
zsuzsca Tue, 2013-10-01 11:55

Nagyon jonak tunik a recept, DE veletlenul nem lett elirva a mak mennyisege ??

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Tue, 2013-10-01 12:23

Probaltam ,de a makot nem engedi a rendszeruk atjavitani se dl- be se bogrere. Nem tul szerencses, de azert remelem nem szegi kedved. Probald ki batran nagyon egyszeru es fincsi.
Jo sutizest: Agi

218
finomliszt 1 bögre
cukor 1 bögre
tej 2.5 dl
mák 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
szilva 500 g