r
Nosalty Logó

Tejszínes narancstorta izzi konyhájából

NS
Tejszínes narancstorta izzi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítés

344
Kalória
8.2g
Fehérje
42.1g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
126.4g
Víz
168.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 4138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2044 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    920 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2963 micro
Összesen 4138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a cukor felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
  4. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  6. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejszínhab kivételével az összes krém hozzávalót összedolgozzuk, majd felverjük a tejszínhabot, és hozzákeverjük. A zselatint előírás szerint elkészítjük, és a krémhez adagoljuk. 30 percet hagyjuk hűtőben hűlni.
  7. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek