Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes narancstorta izzi konyhájából

Tejszínes narancstorta izzi konyhájából
Tejszínes narancstorta izzi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek megvan a saját betanult vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a cukor felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele.
  4. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  6. Ezalatt elkészítjük a krémet. A tejszínhab kivételével az összes krém hozzávalót összedolgozzuk, majd felverjük a tejszínhabot, és hozzákeverjük. A zselatint előírás szerint elkészítjük, és a krémhez adagoljuk. 30 percet hagyjuk hűtőben hűlni.
  7. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 028
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

izzi

Mióta szakács: 2013.04.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos torta tejszínnel, habos narancsos torta, narancsos krémes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pronizsuzsa
pronizsuzsa Tue, 2017-02-07 11:44

Bocsánat én nem vagyok annyira gyakorlott. Az első pontban minek a felét helyezzük bele a nem teljesen felvert tojásfehérjébe?

barbara21
Barbara21 / barbara21 Tue, 2013-12-17 09:45

Nagyon szép a torta :) Meg szeretném csinálni anyukám szülinapjára. Ugyanolyan jó lenne ha egy citrom leve helyett egy narancs levét raknám bele? A citrom levétől nem lesz kicsit citromos íze?

344
tojás 8 db
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 6 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 12 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 300 ml
vaníliás cukor 2 csomag
joghurt 2 dl
porcukor 10 dkg
zselatin 10 g
habtejszín 200 ml
narancs 4 közepes db