Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösvári püspöktorta

Vörösvári püspöktorta
Vörösvári püspöktorta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszédom adta nekem ezt a receptet, miután a felesége örök álomba szenderült..... hűen őrzöm a szívemben emlékét.... :-((((

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én cukorgyöngyökkel díszítettem, de ez el is hagyható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a 3 tojássárgájával. Apránként hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport. Majd a vanília aromát. A mazsolát, apróra vágott diót, mandulát, napraforgómagot is hozzávegyítjük. Legvégül a tojásfehérjét habbá verve adjuk hozzá, óvatos mozdulatokkal.
  2. Kör alakú, 25 cm-es vajazott, lisztezett formában 200 c-fokon megsütjük. A tortabevonót felolvasztjuk az olajjal gőz fölött, majd a tészta kihűlése után bevonjuk vele. Hidegre tesszük megdermedni. Szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 148
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
695 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás torta,magos torta,egyszerű torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
cukor 15 dkg
tojás 3 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mazsola 10 dkg
dió 7 dkg
napraforgómag 1 ek
mandula 7 dkg
tortabevonó 8 dkg
napraforgó olaj 1 ek