r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós desszert

ozsvarcsilla
Narancsos-túrós desszert
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

729
Kalória
23.6g
Fehérje
46.1g
Szénhidrátok
51.1g
Zsír
213.8g
Víz
272.5g
Koleszterin
2.2g
Rost
26.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9706.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1885 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    3357 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 4374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, végül az olajat.
  3. Az így kapott masszát óvatosan hozzátesszük a tojásfehérjéből készült habhoz, és egyenletesre keverjük a kettőt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt).
  5. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, mielőtt a tölteléket rásimítjuk.

Krémhez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  2. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot (ízlés szerint, én nem szoktam túl édesre). A reszelt citromhéj és a narancslé hozzáadásával jól összedolgozzuk.
  3. A kettőt jól összekeverjük, és a kihűlt piskótára simítjuk.

Tetejére

  1. A pudingport a cukorral és (tej helyett) a 100 %-os narancslével készre főzzük. Mivel csak 4 dl folyadékot adunk hozzá, ezért előbb besűrűsödik. Hagyjuk egy kicsit hűlni, de kevergetjük közben, hogy ne dermedjen meg. Amikor már nem forró és jól besűrűsödött, a sütemény tetejére simítjuk lassan, óvatosan.
  2. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt egy vendégvárás alkalmával készítettem először! A Fanta szelet már jól begyakorolt recept volt a füzetemben, ezért úgy gondoltam, ízlésünkre szabom, és egyedi elképzelés szerint készítem el. A szénsavas üdítőt felváltotta 100 %-os narancslé, emellett citromos-narancsos könnyű tölteléket kapott a "fele vaj-fele túró" helyett! :)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezeket a netes naptejpraktikákat nehogy kipróbáld, mert veszélyesek

Az internet tele van házi praktikákkal és receptekkel, hogyan védheted meg bőrödet az UV sugárzástól, és bár a természetes anyagokról azt gondolhatnád, hogy ártalmatlanok, valójában rendkívül veszélyes lehet ezek alkalmazása. Nem, a kókuszolaj és a répalé nem véd meg a napsugaraktól, sőt, leégéshez vagy akár bőrrákhoz is vezethetnek.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...