Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos torta

Narancsos torta
Narancsos torta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam erre a receptre már egy ideje, de most jutottam el odáig, hogy el is készítem. Elején kissé aggódtam, hogy a krémbe sok héjat tettem, de annyira finom lett tőle, hogy örültem, hogy nem sajnáltam belőle a sok narancshéjat!! :) Nagyon ízletes lett a krém és a tészta is - szóval csak ajánlani tudom!

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet is belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk. Közepes lángon megsütjük.
  5. A krémhez a narancs héját és levét lábasba öntjük. A pudingporral, cukorral és a tejjel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. A margarint először magában keverjük habosra, majd beledolgozzuk a narancskrémbe.
  7. A kihűlt tortát 2 részre vágjuk, meglocsoljuk egy kis narancslével és megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  8. Lehet díszíteni tejszínhabbal, narancsgerezdekkel!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 857
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancskrémes torta, narancstorta, torta narancsos krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esteraki
Esteraki / Esteraki Wed, 2014-01-29 13:08

Szia! Megcsinaltam, nagyon finom lett, a kremet en is ugy csinaltam, ahogy beagita, hogy a tetejere is jusson belole, nagy siker volt, KOSZONOM!! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2014-02-02 14:54

Szia! :) Az a lényeg, hogy finom lett, szívesen fogadom a tanácsokat! Sokszor hasznosítom mások tapasztalatait! ;)

beagita
beagita Fri, 2013-03-08 21:40

Szia!
Elkészítettem, kis változtatással, és nagyon finom lett. A piskóta jól sikerült, a krém elkészítésén és mennyiségén változtattam. A piskóta szép nagy lett ezért 2 cs. vaníliapudingot főztem meg krémnek 7 dl tejjel, 9 ek cukorral (bár utólag szerintem 8 is elég lett volna). Tartottam tőle, hogy ha a narancslére és héjra tesszük a pudingport a tejjel, akkor a sav összerántja a tejet és túrósodik (a szomszédasszonyom megcsinálta a leírás szerint, és tényleg kicsapódott a tej). Tehát a reszelt héjra ráfacsartam a narancslevet (1 dl lett 2 db narancsból), és a már kész, de még tűzhelyen rotyogó, besűrűsödött pudinghoz kevertem hozzá fokozatosan a narancslevet a reszelt narancshéjjal. Így finom, narancsízű pudingot kaptam. A 10 dkg habosra kevert margarint összedolgoztam a gyakran kevergetve langyosra hűtött pudinggal, és finom jól megálló, könnyen kenhető krémet kaptam. A lapjában kettévágott torta két része közé megfelelő vastagságban került krém, és szépen be is tudtam vonni vele (nem locsoltam meg a piskótát narancslével). Tetejére csokoládét reszeltem díszítésnek. Két kisfiam szinte habzsolta a tortát, nagyon ízlett nekik is! A régebbi narancsokat nagyon jól fel lehetett hozzá használni. Köszönöm a receptet! Bea

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2013-03-09 09:29

Szia! Változtatni párszor én is szoktam a recepteken, néha sokkal jobban is sikerül!! :) Én ezt egyből a receptkönyvből készítettem el, nekem mint látod a képen, a krém nem sikerült annyira szépre - de ezt leszámítva nagyon ízlett! Imádom a narancsos sütiket, annyira intenzív ízük van! De ki fogom próbálni a Te leírásod szerint!! Én is köszönöm, hogy ezt megosztottad!! Kellemes hétvégét! Kinga :)

szatmári magdolna
szatmári magdolna Thu, 2012-02-16 13:23

HÁT EZ A NARANCSOS TORTA OLYAN FINOM, ÉS ELKÉSZÍTÉSE IS KÖNNYŰ, HOGY MÉG A HÉTKÖZNAPOKRA IS AJÁNLOM CSEMEGÉZNI. CSODÁS VOLT, MINDENKI FALTA. KÖSZÖNÖM, HOGY FELRAKTAD A RECEPTET. Üdv. Magdolna

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2012-02-16 15:27

Szia! :) Nagyon szívesen!! De jóó, hogy ennyire ízlett a családodnak, nálunk is csak dícsérgették!! :) Mindig is különlegesnek tartottam a narancsot egy sütiben! Most sem csalódtam, tényleg megérte!!

564
tojás 4 db
cukor 20 dkg
narancs 1 db
víz 4 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
margarin 1 ek
narancs 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 6 ek
tej 4 dl
margarin 10 dkg