Nosalty Logó

Narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3379 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 187 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 564 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3379 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet is belekeverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
  4. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk. Közepes lángon megsütjük.
  5. A krémhez a narancs héját és levét lábasba öntjük. A pudingporral, cukorral és a tejjel kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  6. A margarint először magában keverjük habosra, majd beledolgozzuk a narancskrémbe.
  7. A kihűlt tortát 2 részre vágjuk, meglocsoljuk egy kis narancslével és megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  8. Lehet díszíteni tejszínhabbal, narancsgerezdekkel!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9128
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kíváncsi voltam erre a receptre már egy ideje, de most jutottam el odáig, hogy el is készítem. Elején kissé aggódtam, hogy a krémbe sok héjat tettem, de annyira finom lett tőle, hogy örültem, hogy nem sajnáltam belőle a sok narancshéjat!! :) Nagyon ízletes lett a krém és a tészta is - szóval csak ajánlani tudom!  

Hozzászólások

szatmári magdolna

HÁT EZ A NARANCSOS TORTA OLYAN FINOM, ÉS ELKÉSZÍTÉSE IS KÖNNY?, HOGY MÉG A HÉTKÖZNAPOKRA IS AJÁNLOM CSEMEGÉZNI. CSODÁS VOLT, MINDENKI FALTA. KÖSZÖNÖM, HOGY FELRAKTAD A RECEPTET. Üdv. Magdolna

Törölt felhasználó

Szia! :) Nagyon szívesen!! De jóó, hogy ennyire ízlett a családodnak, nálunk is csak dícsérgették!! :) Mindig is különlegesnek tartottam a narancsot egy sütiben! Most sem csalódtam, tényleg megérte!!

beagita

Szia! Elkészítettem, kis változtatással, és nagyon finom lett. A piskóta jól sikerült, a krém elkészítésén és mennyiségén változtattam. A piskóta szép nagy lett ezért 2 cs. vaníliapudingot f?ztem meg krémnek 7 dl tejjel, 9 ek cukorral (bár utólag szerintem 8 is elég lett volna). Tartottam t?le, hogy ha a narancslére és héjra tesszük a pudingport a tejjel, akkor a sav összerántja a tejet és túrósodik (a szomszédasszonyom megcsinálta a leírás szerint, és tényleg kicsapódott a tej). Tehát a reszelt héjra ráfacsartam a narancslevet (1 dl lett 2 db narancsból), és a már kész, de még t?zhelyen rotyogó, bes?r?södött pudinghoz kevertem hozzá fokozatosan a narancslevet a reszelt narancshéjjal. Így finom, narancsíz? pudingot kaptam. A 10 dkg habosra kevert margarint összedolgoztam a gyakran kevergetve langyosra h?tött pudinggal, és finom jól megálló, könnyen kenhet? krémet kaptam. A lapjában kettévágott torta két része közé megfelel? vastagságban került krém, és szépen be is tudtam vonni vele (nem locsoltam meg a piskótát narancslével). Tetejére csokoládét reszeltem díszítésnek. Két kisfiam szinte habzsolta a tortát, nagyon ízlett nekik is! A régebbi narancsokat nagyon jól fel lehetett hozzá használni. Köszönöm a receptet! Bea

Törölt felhasználó

Szia! Változtatni párszor én is szoktam a recepteken, néha sokkal jobban is sikerül!! :) Én ezt egyb?l a receptkönyvb?l készítettem el, nekem mint látod a képen, a krém nem sikerült annyira szépre - de ezt leszámítva nagyon ízlett! Imádom a narancsos sütiket, annyira intenzív ízük van! De ki fogom próbálni a Te leírásod szerint!! Én is köszönöm, hogy ezt megosztottad!! Kellemes hétvégét! Kinga :)

Esteraki

Szia! Megcsinaltam, nagyon finom lett, a kremet en is ugy csinaltam, ahogy beagita, hogy a tetejere is jusson belole, nagy siker volt, KOSZONOM!! :)

Törölt felhasználó

Szia! :) Az a lényeg, hogy finom lett, szívesen fogadom a tanácsokat! Sokszor hasznosítom mások tapasztalatait! ;)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!