r
Nosalty Logó

Francia narancstorta

La fée de cuisine
Francia narancstorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

254
Kalória
4.4g
Fehérje
24.5g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
30.3g
Víz
171g
Koleszterin
543.8mg
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 2029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteben elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajat. Ehhez hozzágyúrjuk a porcukrot, tojássárgáját, és annyi vizet, amit a tészta megkíván. A tésztát kb. 15-20 percig hideg helyre tesszük.

A krémhez

  1. Amíg a tészta dermed, addig van időnk elkészíteni a krémet. A porcukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a tejszínt, a narancslevet és a narancs reszelt héját. Ezt is jól összekeverjük.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  3. A tésztát egy hullámos szélű tortaformába tesszük, és beleöntjük a krémet, majd a sütőbe tesszük. Amikor a krém kezd megdermedni, kivesszük a sütőből, és narancskarikákkal díszítjük. Ezt követően visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük kb. 30 perc alatt. Akkor készül el, ha a széle szépen elkezd pirosodni, és a krémünk is megszilárdult.
  4. A formában hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Karácsonyi finomságnak készítettem. A receptet mandarinnal is elkészítettem, azzal is tökéletes. :)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...