r
Nosalty Logó

Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Narancsos süti Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

773
Kalória
10.5g
Fehérje
114.3g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
144.7g
Víz
158.4g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
76.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 773 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5449.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    685.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral. A lisztbe keverjük a sütőport, narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk. Végül jöhet a tejszín, és jól keverjük ki a krémet habosra. Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
  2. A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk. A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk. Erre alkalmas az aprítógép. Felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A narancsot elővesszük a mélyhűtőből, és lereszeljük mind a kettőt. Az aprító edényébe tesszük a tésztához, és a szirupot is ráöntjük. Jól összekeverjük pépesre a géppel. Ezután rákenjük a tésztára, melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltuk, ettől lesz pikáns a sütink.
  2. Eligazítjuk egy kenőkéssel a tetejét, végül olvasztott, kissé olajjal hígított csokoládéval bevonjuk. Hűtőben dermesztjük. Szép egyenletesen vágjuk fel éles, vizes késsel kockákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x28

Először a családban kínáltak meg ezzel a sütivel, és nagyon ízlett, bár nem egészen így készítették, de el sem tudtam képzelni, milyen a narancs fagyasztva. Valaki rostos narancslével készíti, azt halottam, de szerintem így jó, ahogy van. Feltétlenül kezeletlen narancsot használjunk, és ne legyen vastag a héja.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek