Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyúrás nélküli citromos süti

Gyúrás nélküli citromos süti
Gyúrás nélküli citromos süti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban a nagy ellentétek jól megférnek egymással. A sütemények vagy nagyon csokisak vagy nagyon savanyúak. Sokszor egyszerre kerülnek az asztalra.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, és egy 20x20-as tepsit kikenünk vajjal vagy margarinnal.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral meg a sóval. Beleöntjuk a tepsibe, majd kanállal két mélyedést csinálunk.
  3. A tojást felverjuk a citromhéjjal, beleöntjuk az egyik mélyedesbe. A megolvasztott vajat/ margarint beleöntjük a másik mélyedésbe. A tejet pedig rácsurgatjuk az egészre, óvatosan elkeverjük. Nem lesz tökéletesen sima tészta.
  4. Berakjuk a sütőbe, megsütjük. Mikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A cukormázhoz összekeverjók a hozzávalókat. Citromlevet ízles szerint még adhatunk hozzá, ha valaki savanyúbban szereti. A teljesen kihűlt sutemény tetejére kenjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lusta citromos süti, citromos sütemény citrommázzal, mázas citromos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
finomliszt 15 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
tojás 1 db
citromhéj 2 teáskanál
vaj 5 dkg
tej 1.75 dl
vaj 1 ek
porcukor 10 dkg
vaj 1 dkg
citromlé 3 teáskanál