Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült almás gombóc

Sült almás gombóc
Sült almás gombóc
103 perc / előkészület: 60 perc főzés: 3 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már az almák sem olyanok, mint régen. Ha veszek 1-2 kilót, az asztalra rakom a gyümölcskosárba, és ha nem esszük meg pár napon belül, már meg is romlanak. Most volt öt szem, és ehhez a recepthez ugyan hatot kellene használni, a tapasztalatom szerint a tészta mindig kevés. Az is lehet, hogy csak az almák túl nagyok. Elég sok pepecselés van ezzel, nem is sütöm minden héten, de néha rászánom magam, mert olyan jól néz ki.

hozzávalók / 5 adag

a tésztához

a töltelékhez

  • 5 közepes db alma
  • 3 marék mazsola (3 evőkanálnyi)
  • 3 marék dió (3 evőkanálnyi, durvára vágva)

a sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A zsírt vágjuk apróra, és villával morzsoljuk el a lisztben.
  2. Kanalanként locsoljuk rá a vizet, és a villával keverjük el. Ha az ujjunkkal összenyomjuk a tésztát, és egyben marad, akkor jó.
  3. Nyomkodjuk a tésztát egy nagy labdába, mérjük le, és osszuk el öt egyenlő részre.
  4. Nyújtsuk ki egyenként kerekre, két zsírpapír közé téve. Olyan nagy legyen, hogy egy almát be lehessen csomagolni vele.

a töltelékhez

  1. Az almákat pucoljuk meg, a magházát fúrjuk ki.
  2. Rakjunk egy almát, egy kinyújtott tészta közepére, töltsük meg a mazsola meg a dió keverékével, hajtogassuk rá körbe a tésztát, picit nyomkodjuk be a tetejénél. Rakjuk egy tepsibe.
  3. A többi almával ugyanígy járunk el.

a sziruphoz

  1. Egy kis lábasban forraljuk fel a vizet, a cukorral, a sziruppal, a vajjal meg a fahéjjal. Főzzük 2-3 percig.
  2. Öntsük óvatosan a gombócok mellé (én egyet kivettem addig, így több hely volt), forró sütőbe rakjuk az egészet.
  3. Tíz perc elteltével meglocsoljuk a gombócokat a sziruppal, és minden tíz perc után ismételjük, hogy szép pirosra süljenek.
  4. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 33x23x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tésztában sült alma, sült almás gombóc sziruppal, diós-mazsolás sült alma tésztában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
sertészsír 10 dkg
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál
víz 4 ek
alma 5 közepes db
mazsola 3 marék
dió 3 marék
cukor 10 dkg
kukoricaszirup 125 ml
vaj 3 dkg
fahéj 0.25 teáskanál