r
Nosalty Logó

Narancsos répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2580 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8519.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    15482 micro
  • β-karotin
    36989 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 2315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    957 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a répát, almát. (almát nem muszáj beletenni, de attól még krémesebb, "szottyosabb" lesz a belseje)
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. Keverjünk össze mindent, kivéve a 3 tojás fehérjéjét.
  4. Pihentessük a masszát egy kicsit (kb. 15 perc), hogy a liszt megszívja magát nedvességgel.
  5. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és egyik felét robotgéppel dolgozzuk a masszába, a másik felét óvatosan keverjük hozzá.
  6. Esetleg meghinthetjük a tetejét darált dióval, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16046
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Méz helyett csak édesítővel is készíthető, vagy esetleg xilittel... Almát nem muszáj beletenni, de ettől még krémesebb a belseje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez már annyira "répás", hogy inkább "répa"! :-) Minél többször sütöttem, egyre növeltem a répa mennyiségét, mert kíváncsi voltam, mennyit bír el a tészta. Ezt még elbírja. :-) A belseje nagyon krémes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?