r
Nosalty Logó

Narancsos répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2580 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8519.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    15482 micro
  • β-karotin
    36989 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 2315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    957 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a répát, almát. (almát nem muszáj beletenni, de attól még krémesebb, "szottyosabb" lesz a belseje)
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. Keverjünk össze mindent, kivéve a 3 tojás fehérjéjét.
  4. Pihentessük a masszát egy kicsit (kb. 15 perc), hogy a liszt megszívja magát nedvességgel.
  5. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és egyik felét robotgéppel dolgozzuk a masszába, a másik felét óvatosan keverjük hozzá.
  6. Esetleg meghinthetjük a tetejét darált dióval, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14559
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

Méz helyett csak édesítővel is készíthető, vagy esetleg xilittel... Almát nem muszáj beletenni, de ettől még krémesebb a belseje.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez már annyira "répás", hogy inkább "répa"! :-) Minél többször sütöttem, egyre növeltem a répa mennyiségét, mert kíváncsi voltam, mennyit bír el a tészta. Ezt még elbírja. :-) A belseje nagyon krémes!

Hozzászólások

martymatyas

Szia Kata_lin Kb.hány percig sütöd, hogy a belseje krémes maradjon. Köszi

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem ezt a sütit nem lehet addig sütni, hogy a közepe kiszáradjon! :-) A képen láthatót el?ször 40 percig sütöttem, visszatoltam még 5 percre, de igazából mindegy is volt. Így is ugyanolyan "szottyos" maradt a közepe! :-) A családomnak nagyon ízlett! Jó sütögetést! Kata

Törölt felhasználó

tipp: répa -> aprítógép:)

Törölt felhasználó

Próbáltam, de úgy nem lett olyan jó az állaga...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?