r
Nosalty Logó

Diós krémszelet

Sütőtök89
Diós krémszelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokis tetőhöz

838
Kalória
13g
Fehérje
93.1g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
28.3g
Víz
121.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
66.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokis tetőhöz

Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokis tetőhöz

Összesen 5017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokis tetőhöz

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    558.9 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 5017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a sütőport.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és beleforgatjuk a masszába.
  3. A tésztát sütőpapírozott tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt.
  4. Amíg a tészta sül, megcsináljuk a krémet: a tejet felmelegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, nagyon gyors habverős keverés mellett. Visszatesszük a tűzre kicsit, ha igényli. Ha besűrűsödött, kicsit hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a diót.
  5. Ha teljesen kihűlt a tészta és a krém is (ha nem sűrűsödik be, hűtőbe tesszük, vagy kis darált dióval tovább sűrítjük), megkenjük a lapot jó vastagon.
  6. A csokiszószt egy kis lábasba szórjuk a cukorral, felöntjük a tejjel, és 5-10 perc alatt felfőzzük folyamatosan kevergetve. Ha kész, ezt is lehűtjük.
  7. A végén a sütit leöntjük egyenletesen a csokival, és felszeleteljük. Nem kell állni hagyni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x35

Egy réges-régi vendégségben ezt ették a szüleim desszertként, és Anyukám még azon az estén elkérte a receptjét a háziasszonytól, aztán hallgattam 15 évig, hogy "Jaaaaj, az a krémszelet de isteni jó volt...!". Mert persze végül nem csinálta meg soha, csak jajgatott utána. :D Én meg olyan kíváncsi voltam, hogy megsütöttem nekik pár éve. Hát volt akkora öröm, hogy csak na! Azóta az egyik örök kedvenc, nekem ez a legfinomabb diós-krémes sütemény, amit valaha ettem.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...