Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós krémszelet

Diós krémszelet
Diós krémszelet
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy réges-régi vendégségben ezt ették a szüleim desszertként, és Anyukám még azon az estén elkérte a receptjét a háziasszonytól, aztán hallgattam 15 évig, hogy "Jaaaaj, az a krémszelet de isteni jó volt...!". Mert persze végül nem csinálta meg soha, csak jajgatott utána. :D Én meg olyan kíváncsi voltam, hogy megsütöttem nekik pár éve. Hát volt akkora öröm, hogy csak na! Azóta az egyik örök kedvenc, nekem ez a legfinomabb diós-krémes sütemény, amit valaha ettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokis tetőhöz

ajánlat

Dió-rajongóknak, akik szeretik a jó sok, főzött krémmel készült sütiket. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a sütőport.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és beleforgatjuk a masszába.
  3. A tésztát sütőpapírozott tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt.
  4. Amíg a tészta sül, megcsináljuk a krémet: a tejet felmelegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, nagyon gyors habverős keverés mellett. Visszatesszük a tűzre kicsit, ha igényli. Ha besűrűsödött, kicsit hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a diót.
  5. Ha teljesen kihűlt a tészta és a krém is (ha nem sűrűsödik be, hűtőbe tesszük, vagy kis darált dióval tovább sűrítjük), megkenjük a lapot jó vastagon.
  6. A csokiszószt egy kis lábasba szórjuk a cukorral, felöntjük a tejjel, és 5-10 perc alatt felfőzzük folyamatosan kevergetve. Ha kész, ezt is lehűtjük.
  7. A végén a sütit leöntjük egyenletesen a csokival, és felszeleteljük. Nem kell állni hagyni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 062
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 059
elkészítve: 47/58
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

finom szelet, diós krémes, krémes sütemény diósan

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

soni
soni Mon, 2014-11-17 12:38

Elkészült felszeleteltem bementem a szobába mire visszajöttem fele elfogyott.
Ma készítek dupla adagot.
Köszönöm a receptet.

h3eniko
h3eniko Mon, 2014-03-31 02:28

Ez nagyon finom lett! Eleg laktato egy suti, de ha nagyobb csaladi osszejovetelre kesziti az ember eredemes dupla adaggal inditani.
Nekunk itt nincs csokiontet porunk, igy en is krealtam csokimazat hozza.
Biztos elkeszitem maskor is! Koszonom a receptet!
Eniko

perika72
perika / perika72 Sat, 2012-07-14 17:18

Kedves Sütőtök89!
Az érdekelne,hogy milyen főzős csokiöntetet használsz?
Én semmilyen port nem találtam a boltokban!
Előre is köszönöm:perika72

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-08-09 15:43

Szia perika72! Bocsánat a kései válaszért, de csak most láttam a kérdésed! :( Na szóval: Én -hogy márkát konkrétan ne írjak- a sárga tasakos "ötkeres" Csokiöntet-port használom, amit a tasakon írtak szerint 2,5 dl tejjel és 3-5 ek. porcukorral kell felfőzni. Ha kicsit sűrűbbre szeretném, mint ennél a sütinél is, 2 dl tej elég hozzá, és így nem fog úgy lefolyni róla. Ez szubjektív vélemény, de én nagyon-nagyon szeretem és elégedetten használom ezt a terméket, mert nem lesz kopogós, hanem szép fényes, csomómentes és puha marad, az íze pedig isteni. :) Általában minden hiper- és szupermarketben szoktam látni. Van vaníliás verziója is, az kék színű csomagban van. Remélem, segíthettem!

perika72
perika / perika72 Thu, 2012-08-09 20:18

Köszönöm a segítséget.Azóta már megsütöttem,és egy olyan csokimázat főztem rá,ami tudom,hogy nem szilárdul meg.Isteni finom!

perika72
perika / perika72 Sun, 2014-09-21 17:00

Kedves Heidi1! 2 evőkanál vízből,5 evőkanál porcukorból és 2 evőkanál kakaóból készítek mázat,amihez a tűzről levéve 5 dkg vajat(margarint) keverek.

hedi1
hedi1 Thu, 2014-09-18 12:10

Kedves perika72, elárulnád a csokimázad receptjét? Köszönöm.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-06-30 14:35

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.29. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

838
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
víz 5 ek
1 csipet
finomliszt 10 dkg
dió 5 dkg
sütőpor 1 kk
tej 4 dl
finomliszt 4 púpozott ek
vaj 17 dkg
porcukor 17 dkg
dió 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 36 g
tej 2 dl
porcukor 3 ek