r
Nosalty Logó

Narancsos-diós linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somat
Narancsos-diós linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4158 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 520 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1432 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 4158 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót és egy marék aprított diót.
  2. A tálhoz adjuk a felkockázott puha vajat, majd elmorzsoljuk. Végül a tojás sárgájával és egy kevés tejföllel tésztát gyúrunk, majd lefóliázva egy órát pihentetjük a hűtőben.
  3. Közben egy aprítógépben ledarálunk 1 marék diót a barna cukorral, majd félretesszük.
  4. A lehűlt tésztát kettévágjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta felét középen kilyukasztjuk, majd megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk a barna cukros dióval.
  5. A tésztákat kisütjük 180 fokon, kb. 10 perc alatt, majd megvárjuk, míg lehűl. A teli tésztákat megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a lyukas tésztadarabokat.
  6. Dobozban lezárva, másnap megpuhul. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 14421
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 30.

Receptkategóriák

Igazi, házi linzerrecept, narancslekvárral és ropogós dióval. Az ünnepi asztal elengedhetetlen kelléke. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk