r
Nosalty Logó

Mandulás narancsos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mandulás narancsos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2088.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1957 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 454 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 percig megsütjük.
  3. A kihűlt linzereket narancslekvárral megtöltjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5762
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás narancsos linzer
TraRita 118 recept

Megláttam, és máris sütöttem. :) Szeretem a mandulát, fahéjat. Az eredeti receptben málnalekvárt írnak, de szerintem a narancs nagyon illik a mandulához és a fahéjhoz. Így a saját készítésű narancslekvárral töltöttem meg a tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek