r
Nosalty Logó

Töltött diós linzer virágok

Katica
Töltött diós linzer virágok
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

425
Kalória
4.3g
Fehérje
40.5g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
34.3g
Víz
48.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
20.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 5110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Diós linzer

Vörösáfonya-püré

Sós karamell

Kardamomos csokikrém

Összesen 396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2625 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 5110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

Diós linzer

  1. A tészta hozzávalóit a durvára vágott dió nélkül gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 45 percre.
  3. Az idő leteltével lisztes felületen fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd virágmintás kiszúróval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. A lyukas virágokat lekenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a pirított, durvára vágott dióval.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép világosra sütjük.
  6. A teljesen kihűlt linzereket a krémekkel összeragasztjuk.

Vörösáfonya-püré

  1. Egy lábasba tesszük a hozzávalókat, és közepes lángon felforraljuk.
  2. A lángot mérsékeljük, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg az áfonya magába szívja a vizet, de azért egy kis szaftja is maradjon.
  3. Ha kész, pár percig hűtjük, majd aprítógépben pürésítjük.

Sós karamell

  1. A cukrot szétterítjük egy serpenyőben, majd világos karamellt készítünk belőle. Közben nem kevergetjük, csak rázogatjuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy teljesen összeolvadjon a karamellel, majd hozzáöntjük a langyosra melegített tejszínt, és még 2-3 percig főzzük, de nem forraljuk.
  3. Ha levesszük a lángról, folyamatosan egyre sűrűbb, kenhető állagú lesz. Tegyük be egy kis időre a hűtőbe. Nem kell túl sokáig (kb. 10 perc).
  4. Utána egy kicsit habosítsuk fel egy kézi habverővel.

Kardamomos csokikrém

  1. A krémhez a tejszínt forrósítsuk fel, olvasszuk benne meg a csokoládét, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ezután habosra keverjük a vajjal, és hozzákeverjük az őrölt kardamomt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nagyon könnyű kis linzer tészta, különböző töltéssel. Mindenből egy kevés, hogy el tudja a család dönteni, miből is készítsem majd az ünnepekre.

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...