r
Nosalty Logó

Vaníliás linzer keksznyomóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás linzer keksznyomóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 792 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 792 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 434 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást, és a citrom kifacsart levét és lereszelt héját.
  2. A tésztát jól összedolgozzuk. Kb. fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  3. A tésztanyomót megtöltjük vele, és tetszőleges formákat nyomunk a vékonyan kivajazott tepsire.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 110941
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Tipp: Elkészíthető tésztanyomó nélkül is: kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd bármilyen sütiformával kiszaggatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A réges-régen anyutól kapott tésztanyomót nagyon szeretem, mert gyors, finom és nagyon mutatós rágcsálnivalót lehet vele készíteni. Sokáig keresgéltem a megfelelő linzer receptet ehhez a szerkentyűhöz, de végül az eredeti csehszlovák recept lett lefordítva, és az alapján csináltam.

Hozzászólások (35)

Törölt felhasználó

Szia! Ez a keksz sokáig eltartható dobozban és be is puhul? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia Ivi! Bepuhul és eltartható, bár nálunk eddig még nem derült ki, hogy meddig áll el, mert rögtön befaltuk! Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Szia, eddig szinte minden általam talált "keksznyomós" recept külön felhívta a figyelmet hogy NE vajazzuk ki a tepsit. Neked így is elválik a tésztanyomótól a tészta? vagyis odatapad a tepsire? és a tésztanyomót egy picit elfordítod amikor elveszed a tepsit?l? Bocsi a sok kérdésért!!! De nem régen vettem ilyen szerkezetet, egyszer kipróbáltam a benne található recepttel. Az els? tepsibe tettem süt?papírt, ráadásul szilikonosat, és egyik süti sem akart elválni a tésztanyomótól, mindegyiket késsel szedtem le. A másik tepsibe nem tettem, és érdekes mód úgy sikerültek ahogy kellettek. Ja és egy picit el is fordítottam, miel?tt felemeltem. A gyerekeknek nagyon ízlett, bár sztem k? kemény volt, és kezem is szét ment, mire az összeset kipaszíroztam /valószín? kemény volt a tészta/ azóta is jó receptet keresek, mert egyébként sztem tényleg gyorsan elkészül, ha minden jól megy. Huhh, hosszúra sikerül...

Törölt felhasználó

Szia! Én éppen azért vajazom ki mindig a tepsit, mert nálam is folyton leragadtak a kekszek. Ha picit, vékonyan kikenem, akkor könnyedén lejön a tepsir?l. A keksznyomót nem szoktam elfordítani, de változó, mert van hogy ráragad, van hogy lejön. Szerintem függ attól, hogy éppen milyen keményre sikerült gyúrnom a tésztát. Ez a recept nagyon jó, nyugodtan próbáld ki. Jó sütögetést kívánok! Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ! Megcsináltam, és mire a második tepsi kész lett, addigra az els? el is fogyott!! :)) Azt hiszem, hogy ez mindent elmond!!! Enik? Ui.: Legközelebb dupla adagot fogok csinálni!!!

Szabolcsi Ildikó

Kedves Panini! Kérlek árulj el egy "titkot": hogy lesznek a sütikinyomóból ilyen formájú sütijeid? Néhány próbálkozás után sem volt sikerélményem.... (Még nem a Te recepted alapján próbáltam, és maga a formázás nem volt sikeres.) Köszönöm! Ildi

Törölt felhasználó

Kedves Ildi! Szerintem a tészta keménységét?l függ, hogy mennyire jön ki a nyomóból épségben a süti. Nekem is változó, de általában sikerül eltalálnom a tészta állagát. Próbáld ki a receptemet, hátha beválik! Üdv: Panini

Szabolcsi Ildikó

Kedves Panini! Köszönöm! Így lesz. Jelzem majd az eredményt. :) Ildi

Szabolcsi Ildikó

A recept tökéletes! Rá kellett jönnöm, hogy nem tudom használni a kinyomót. :( A pisztolyos fajta van, aminél keksz formák és cs?rös minták is vannak. Tud Valaki segíteni? Hogyan lehet egy adagot szépen lerakni? Ha kijött egy adagnyi tészta, késsel kell leválasztani vagy.... ? El?re is köszönöm! Ildi

Szabolcsi Ildikó

.

Törölt felhasználó

Igaz,nekem mas receptem van a keksznyomo gepre,de meg idaig problema nelkul sikerult kinyomkodnom a kekszecskeket!!!Titkom abban van,hogy en nem mindjart a tepsibe nyomkodom oket,hanem a munkaasztalra ahonnan azutan szabad kezzel,vagy egy tompa kes segitsegevel felemelem es tepsibe helyezem oket!!! Ezt a receptet is feltetlenul ki fogom probalni!!Elore is koszonom!!!!

Törölt felhasználó

Köszi az ötletet! Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! Nekem is van keksznyomóm, gyanítom, olyan, mint Panininek, a kép alapján, de abszolúte képtelen vagyok használni. Lenne vki olyan kedves, hogy lépésr?l lépésre leírná nekem, hogyan kell használni? Ezer köszi! Andi

Törölt felhasználó

Kedves Panini! A napokban vásároltam egy fém keksznyomót és ma elkészitettem a kekszet.Az ize nagyon finom csak egyszerüen a kesznyomóról nem vált le a tészta igy minden egyes darabot késsel választottam le róla.Tényleg kezd? vagyok vele de szeretném a segitséged kérni, hogy végül is ez valaha egy kattintás után le kellene válnia a gépr?l a tésztának?!Vagy egyátalán hogy csináljam , hogy siker élményem legyen vele mert ez így dupla id? volt elkésziteni és nem lettek szépek. Köszi a segitéset:timuci

Törölt felhasználó

Kedves Timuci! Sajnos nincs rá megfelel? eljárás, hogy a sütik épségben váljanak le a gépr?l. Nekem sem egyformán sikerül, mikor-hogy. De az biztos, hogy az sokat számít, hogy milyen épp a tészta állaga. A receptem nagyon jó, próbáld ki, hátha sikered lesz vele. Üdv. Panini

zsu83

Sziasztok! Két napja vettem keksznyomót. Sütöttem is aznap egy adagot, igaz közel nem lett ilyen mutatós. (nem ez a recept volt) Viszont nekem is elég nehezen sikerült, fele süti nem maradt a tepsin, volt, hogy fele leragadt, másik fele a nyomón maradt. És a csuklóm fájt rendesen, mire a 2 tepsivel végeztem. Ma kipróbálom ezt a verziót!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tud vki nekem okosat mondani: a keksznyomóról egész szép formájú tészták jöttek le a tepsibe, viszont amint beleraktam a süt?be hamarosan szétfolyt a tészta, és mindegy, hogy milyen formájú volt a kinyomó, mint kör alakú lett. Lágy volt a tésztám? Erre tippelek. köszi Lia

Törölt felhasználó

Kedves Lia! Én arra tippelnék, hogy nem volt megfelel? állagú a tésztád. Nem tudom milyen recept alapján készítetted, de nyugodtan merem ajánlani az enyémet! Próbáld ki, hátha sikerélményed lesz! Üdv, Panini

Törölt felhasználó

Légyszíves küld el a receptedet. És ötleteket is adhatsz, hogy jobb legyen. El?re is köszönöm.

Törölt felhasználó

Nagyon köszi a receptet,már mindenhol kerestem.

Törölt felhasználó

Sziasztok. Én olyasmi aprósütit szeretnék sütni, ami puha és valami diófélét tennék rá szerintem. Tud valaki segíteni? Pici formázhatót szeretnék, tehát hogy mindenféle alakút tudjak bel?le szaggatni és fontos lenne, hogy valami omlósabb legyen sütés után. El?re is köszi a segítséget.

griffit

Szuper recept, nekem tökéletesen sikerült. Én csak 10-12 percig sütöttem. Köszi!

bumi

Én karácsonyra kaptam keksznyomót fémet, megcsinálom a tésztát betöltöm, a kivajazott tepsibe nyomom. Kett? tepsit szépen ki tudok nyomkodni ( mármint tésztát bele ) de utána egy rémálom lesz, nem jön le a nyomóról, . ...Már mindent próbáltam,(.h?t?be tettem a tésztát, kivettem stb.)Végül kb dió nagyságú gömböket gyúrtam bel?lük és azt tettem a tepsibe kicsit lelapítva , úgy sült ki.... Ki fogom próbálni a te receptedet is.....drukkoljatok :-D

Bree

Sajnos nekem sem sikerült használnom a sütikinyomót, ráragadt a kinyomóra :(

agidee

Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek kinyomós kekszb?l kakaós verziója, ami bevált? Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek